Майбутні кухарі навчаються карвінгу - емоційному та натхненному мистецтву витинання!

0 02 04 a8d029b93fbfc4396e8b8c338fa7cb4bdf0f1475e718b344fec33d9b856279ee 74697dd2У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчання практично за кожною професією передбачає опанування додатковими, супутніми навичками, які додадуть майстерності та сприяютимуть професійному розвитку. Одним із найяскравіших прикладів є карвінг – мистецтво витинання овочів і фруктів. Саме цим під час виробничого навчання займаються слухачі групи «Кухар». У навчальній лабораторії навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ, що на вул. І.Підкови,17а у Рівному, зявилися осінні натюрморти, «ожили» гарбузи та яблука. Барвистою окрасою святкового столу стали ікебани, лебеді, їжачки, маки з перцю, капустяні лілії, шишки, фруктові корзинки та багато іншого.

0 02 04 3263c933e2f477ca33ac936b3f012d4c6f24f7737ca70107048b79d307f3d156 a69d62ac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Урок виробничого навчання за темою карвінг веде майстер виробничого навчання Світлана Клімчук: «Слухачі із задоволенням приступили до нового практичного заняття. Для витинання використовуємо спеціальної форми ножі та ложки, сучасні фігурні інструменти для декору. Але головне у карвінгу – фантазія». Цікаво, що така робота передбачає використання лише свіжих, якісних і презентабельних плодів. Їх у навчальному закладі заготовляють безпосередньо перед заняттям, а готові вироби, зауважує майстер, перед подачею варто занурити на декілька годин у крижану воду із додаванням лимонного соку: виріб не окислиться, не потемніє і зберігатиме яскравість.

0 02 04 15935258c961d2b99a60edea9976143246e7cdd7673b88e6fc58e9dae4350558 4f3b1683

Фантазії слухачів нестримні, проте вони добре пам’ятають, що робота вимагає неабиякої обережності. До того ж, зроблений виріб потрібно акуратно перенести на спеціальний посуд – тацю, келихи, вазу, блюдо, креманку тощо. А згодом і належно оформити. Якщо фрукти на дитячому святі у вигляді птахів або тварин, гості смакуватимуть відразу, то така поважна «фігура», як гарбуз, буде «задавати тональності» і приваблювати впродовж усього застілля.

0 02 04 c11252f97064421eaf17722ca334518284ded98159967cd8f80bc8085bd7ba54 c8bd8540

Серед найактивніших слухачів Світлана Клімчук виділяє Назара Гайдука (Костопільська районна філія Рівненського обласного центру зайнятості), Ольгу Симончук (Демидівська РФ РОЦЗ), Катерину Рацкевич (Рокитнівська РФ РОЦЗ). Загалом, усі майбутні кухарі відповідально ставляться до навчання, проявляють професійну ініціативу, прагнуть вдосконалення і полюбляють фантазувати! Досвід наставника, спеціальні книги, цікава, насичена навчальна програма, наполегливість – надійне підґрунтя для справжньої професійності. У цьому переконана і старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик: «Приємно, що наші викладачі і майстри самі прагнуть розвитку, цікавляться новинками професії, відвідують тематичні заходи, разом із слухачами приймають участь у різноманітних конкурсах. Одним, словом, ми постійно зростаємо разом!».

Відкрийте і ви для себе нові цікаві стежки! Пізнайте багатогранний світ професій – приходьте на навчання до РЦПТО ДСЗ!

м. Рівне, вул. Пирогова,8.

Тел.(0362) 68 37 95 або 68 33 49

0 02 04 87b613dba5a89096929f1fb7da5f24a0e5fa8f394e37c77e8fc93536ec6ea087 7018baee

0 02 04 59b7f0e1788450ff0442683f9c8ffdde37890c49e61ce4a60783ce9ad79d3889 6692f8de

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6532448
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2543
2950
24381
6487465
39688
94288
6532448

Ваш IP: 18.224.64.89
На сервері час : 2024-05-12 20:56:28
return_links(3); ?>