Підприємці навчаються і захищають бізнес-проекти дистанційно

DSCF7380У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завершили навчання слухачі за напрямом «Підприємець-початківець». Практично усі роботи майбутніх підприємців – це реальні бізнес-проекти, над якими вони працюють в режимі реального часу, які, вірять, принесуть успіх і добробут.

Як коментує куратор групи, старший майстер РЦПТО ДСЗ Віктор Красовський, слухачі активні та ініціативні, бізнес-ідеї доволі цікаві, зокрема, у сферах послуг та торгівлі. Безробітні, направлені на навчання 7-ма базовими центрами зайнятості та районними філіями Рівненської і Київської областей, продемонстрували високу мобільність та чималий підприємницький азарт.

Навчання відбувалося в онлайн-режимі, за допомогою дистанційних технологій. Підприємці вивчили бізнес-планування, маркетинг, податкове законодавство, основи ринкової економіки. Важливо, що під час навчання і після захисту проектів усі слухачі забезпечені навчальними матеріалами.

1

Серед тем, які обрали підприємці, - відкриття шиномонтажу і мийки (Владислав Дуда, Переяслав-Хмельницький), юридичні послуги (Назарій Дякон, учасник АТО, м. Обухів), послуги дисконтування з допомогою додатків «Розвиток національної дисконтної мережі «Файне місто» під франшизу» ( Микола Іванов, Рівне).

DSCF7383

Найкращою роботою визнано бізнес-проект рів нянина, старости групи Віктора Колоса – «Створення сервіс-пункту з ремонту комп’ютерної техніки». Підприємець за освітою інформатик, отож, тема близька і актуальна.

Катерина Червона із м. Вараш презентувала «Відкриття весільного салону», а Ірина Карачун з м. Ірпінь готова відкривати «Магазин побутової хімії «Чистюля» для мешканців новобудов.

Викладач РЦПТО ДСЗ Андрій Подлевський виділяє бізнес-плани Володимира Хоружого з м. Володимирець («Послуги страхування») та Олексія Тімонікова, ВПО (Футбольний клуб для дошкільнят «Чемпіоніка»): «Підприємці підняли і врахували важливі соціальні аспекти, страхування життя та недержавне пенсійне забезпечення. У спортивному клубі передбачено підготовку дітей до професійного спорту, враховано найм працівників, залучення тренерів».

Галина Чубар із м. Богуслав представила проект «Ветеринарна аптека». Підприємець поділилася, що це лише перші головні кроки, далі – неодмінний розвиток і вдосконалення справи.

Віктор Красовський додає: «Має місце тенденція започаткування власної справи у сфері послуг. Це відбувається тому, що послуги не потребують великих інвестицій».

Зауважимо, що онлайн-захист бізнес-проектів відбувався на базах центрів зайнятості Київщини та м. Вараш, підприємці ж з Рівного представляли свої роботи в РЦПТО ДСЗ.

2

3

Більше фото на офіційній сторінці у Фб

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6529489
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2534
5358
21422
6487465
36729
94288
6529489

Ваш IP: 3.137.172.68
На сервері час : 2024-05-11 17:51:26
return_links(3); ?>