Професійне навчання виявляє справжні таланти!

 

f1Задоволення та насолоду отримують безробітні, коли триває навчання за вподобаною професією. А таких у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на сьогодні є понад 55! Однією із найяскравіших і видовищних є професія «Перукар (перукар-модельєр)» - робота, яку оцінюють відразу, яка переконливо свідчить про рівень підготовки і кваліфікацію майстра.

Сьогодні, на випускному іспиті – державній кваліфікаційній атестації вкотре це довели випускники РЦПТО ДСЗ.

 

Присутні роботодавці – представники Салону краси «Mirvari» та Студії краси «GOLDEN LION» оцінили практичні роботи випускників за найвищими критеріями. Майстер виробничого навчання Оксана Підлісна та викладач Анна Зотік зауважують, що група – сильна, ініціативна, активна, а головне – слухачі не втомлюються досліджувати нові тенденції у перукарстві, сміливо застосовують сучасні перукарські засоби та прагнуть створювати свої унікальні образи і стилі. Такий професійний азарт дозволив перукарям-початківцям створити потужний арсенал ідей та презентувати свої роботи на імпровізованому подіумі навчального відділення у м. Рівне на вул. І.Підкови,17а. Випускники представили вишукане дефіле сучасних зачісок, стилів та образів.

Більшість зачісок виконувалися на попередньо гофрованому та накрученому волоссі із  викладанням у легкі низькі та високі пучки, зокрема, одна із зачісок була виконана у вигляді грецької коси.

Анжела Сагайдаківська (Гощанська районна філія Рівненського обласного центру зайнятості) запропонувала виразний міський стиль. Її модель – донька, отож у такому творчому тандемі і працювалося легше. Після навчання у РЦПТО ДСЗ талановита слухачка планує започаткувати власну справу.

Валентина Сульжик (Рівненський міський ЦЗ) презентувала молодіжну вечірню зачіску. У її моделі було бездоганно і органічно виконано високий пучок з елементами неоромантики.

Наталія Ковальчук (Володимирецька РФ РОЦЗ) Запропонувала вишуканий романтичний образ «Панянка». Цікавим доповненням стали власноруч виготовлені аксесуари.

Катерина Мартинюк (Рівненський МЦЗ) обрала романтичний стиль. У своїй кваліфікаційній роботі застосувала викладення хвиль на основі сіточок. Талановита майстриня планує започаткувати власну справу.

Вікторія Пешко (Володимирецька РФ РОЦЗ) також зможе професійно реалізуватися, адже їй запропонували роботу в обласному центрі.

Ольга Дубук на навчання у РЦПТО ДСЗ приїхала із Волині (Ратнівська РФ ВОЦЗ). Її кваліфікаційну роботу оцінили як одну з найкращих. Роботодавці схвально оцінили яскравий цільний образ, а особливо – кропітку і акуратну роботу.

Агресивний міський стиль – так охарактеризувала свою роботу Вікторія Степанчук (Рівненська РФ РОЦЗ). Вона майстерно виконала зачіску з елементами плетіння, вдало поєднавши два контрастні стилі: романтичний та сучасний вуличний. Перукар зізналася, що любить фарбувати і заплітати коси. Сміливість і професійність слухачки гідно оцінили роботодавці Рівного і запросили у свої салони. Цікаво, що над моделлю працювали і візажисти. Майстер виробничого навчання РЦПТО ДСЗ Тетяна Сондак професійно доповнила образ оригінальним тату.

Оксана Підлісна поділилася: «Слухачі здобули теоретичні знання та практичні навички із виконання стрижок різних форм, фарбування в техніці градації кольору, омбре, балаяж, air-touch; навчилися виконувати біозавивку волосся, укладати хвилі різними техніками з подальшим оформленням у зачіски, моделюючи та підбираючи відповідний стиль».

На підтвердження слів наставника, Діана Пірко виконала зачіску у фантазійному стилі, попередньо протонувавши волосся в яскравих тонах та створивши сміливий образ «Жінки-вамп».

У Олени Сторожук була чи не найвиразніша робота: актуальна весільна тема відобразилася у довершеній зачісці нареченої та стильному напівбоксі із подовженою чілкою зовсім юного «дружби»– сина Максимка. Цей вихід «зірвав» гучні аплодисменти глядачів.

За словами викладача Анни Зотік, більшість слухачів виконали зачіски, оздоблюючи їх прикрасами, які виконали власноруч на заняттях зі спецмалювання. Сьогодні особливо актуально підкреслювати зачіску, доповнювати та урізноманітнювати її авторськими виробами. До слова, Анна Вікторівна охоче ділиться власним досвідом створення аксесуарів на заняттях.

Напередодні слухачі групи прийняли активну участь у різноманітних заходах і показах, зокрема, квітневий показ обєднав 1500 гостей у навчальноиму відділенні! На фестивалі «Перлина Рівного 2018», відбувся благодійний показ від київського модельєра Маріїї Козаченко. Гордістю навчального закладу стало запрошення слухачів Степанчук Вікторії та Пешко Віткторії для виконання зачісок учасницям «Перлини». Згодом яскрава фотосесія прикрасила журнал проекту, а навчальний заклад отримав подяки від організаторів «Перлинки і Перлини Рівного 2018».

Партнери РЦПТО ДСЗ – кращі роботодавці Рівненщини залюбки надають свої майданчики для проходження виробничої практики слухачами навчального закладу. І вже згодом кращих запрошують у свої професійні команди. Перукарня «San», Cалон краси «Golden lion», перукарні «Ірина», «Красуня», Салон краси «Наталі» - тут нинішні випускники набували професійних навичок та майстерності, поряд із досвідченими перукарями вчилися працювати із реальними клієнтами.

Після показу моделей до випускників звернулася заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона привітала групу із успішним і по-справжньому феєричним завершенням навчанняу РЦПТО ДСЗ. Кожному із присутніх побажала професійного зросту, вдячних клієнтів і насолоди від роботи. За активну позицію під час навчання, відповідальність та старанність відзнаки навчального закладу – «Кращому випускнику» вона вручила Діані Пірко, Вікторії Степанчук та Олені Сторожук. Нехай це буде початком творчого успішного професійного шляху!

Думками щодо нової професії поділилася випускниця Олена Сторожук: «Більше про навчальний заклад дізналася у Рівненському міському центрі зайнятості. Я й раніше чула від знайомих, що тут чудова база, і свідоцтво можна отримати. Маю досвід роботи кравцем верхнього одягу, адміністратора, проте після декретної відпустки вирішила навчатися на перукаря. Оскільки зараз запрошена на роботу в перукарню «San», то попрацюю, наберуся досвіду. А вже згодом планую відкрити власну справу. Що найважче? Зараз важко догодити…чоловікам і підліткам! Вони стали вибагливими та прискіпливими: часто за зразок мають фото на телефоні і прагнуть повторити обрану зачіску на собі, не підозрюючи про прихований «камуфляж». Жінки частіше і з довірою покладаються на майстра. Будемо працювати, будемо вчитися!» (усміхається і пригортає другокласника-сина із модною стрижкою).

 Фотоальбом із роботами випускників можна переглянути на офіційній сторінці у Фб

 

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6522612
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1015
1670
14545
6487465
29852
94288
6522612

Ваш IP: 3.16.29.209
На сервері час : 2024-05-10 05:52:22
return_links(3); ?>