Андріївські посиденьки із апетитними вареничками

АндріяУ привітному українському домі, у щедрого господаря і господиня чепурна, і діти ситі, і двері гостинно відчинені…

День Андрія (Калита) — народно-християнське свято, що припадає на 13 грудня, - День святого апостола Андрія Первозванного – одного з перших учнів та дванадцяти апостолів Христових.

За стародавньою християнською легендою, апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях Києва. За народними традиціями, звичаями і обрядами у цей день також ворожать на майбутню долю, причаровують хлопців…

В народі це свято ще називають Калита. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. Свято Андрія є святом молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукають собі пару для майбутнього подружнього життя. А ще, на Андрія обов’язково потрібно поласувати варениками, аби бути щасливим у наступному році.

Не порушували гарну традицію і у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Дбайливо приготовані вареники із картоплею, капустою, сиром, грибами, вишнями, чорницями, чорносливом, апетитні шкварочки, густа домашня сметанка чекали на щирий доброзичливий гурт…З любов’ю старовинною вишитою скатертиною накрили стіл, у глиняні (із родинних реліквій!) горщики виклали пригощанки, додали на глиняну тацю часник, горіхи, калину, яблука, прикрасили експозицію писаними дерев’яними ложками…

…Нас, звісно, об’єднує спільна справа, ми успішно вирішуємо щоденні задачі та ставимо перед собою нові цілі. Але попри шалену швидкість і плин часу, знаходьмо натхнення доторкнутися до одвічного, таємничого і урочистого – шануймо свої найкращі традиції, любімо життя, і воно пригорне кожного. Гарного настрою у родинному колі та серед найкращих друзів! Із Андрієм!

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6506079
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1286
2945
18613
6466835
13319
94288
6506079

Ваш IP: 3.141.29.145
На сервері час : 2024-05-05 07:01:37
return_links(3); ?>