Цікаві презентації та смачні ідеї оцінили роботодавці

0 02 08 58e5b96390927f845f756e7c1d48f85edfbd559a9bbc74a83137d04ea47b780e 16ae7d1eДержавна кваліфікаційна атестація слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – це завжди особлива, піднесена атмосфера, адже випускники презентують свої знання і вміння, підтверджують кваліфікацію та претендують на пропозиції працевлаштування від присутніх роботодавців. На ДКА, що 25 лютого відбувалася у навчально-виробничому комплексі на вул. І.Підкови,17а, свято смаку і професійності подарували майбутні кухарі. Старший майстер РЦПТО ДСЗ Майя Сульжук коментує, що кухарські здібності є у багатьох слухачів, проте відшліфувати їх, вдосконалити вміння, навчити застосовувати отримані знання, використовувати цінний досвід досвідчених майстрів – першочергове завдання навчального закладу. Якісному навчанню сприяють і відмінні умови. До послуг майбутніх кухарів сучасний навчальний комплекс: обладнані майстерні «Бар», «Ресторан», «Банкетний зал», кухня-лабораторія з усіма необхідними цехами, нові індукційні плити, пароконвектомат, су від, вакууматор, професійний інвентар, посуд.

Майстер виробничого навчання, куратор групи Світлана Клімчук вболіває за кожного свого випускника: напередодні вона ретельно обговорила із ними кваліфікаційні страви, особливості приготування та подачі. Майбутні кухарі не підвели своїх наставників – на осуд державної кваліфікаційної комісії (ДКК) були представлені цікаві, творчі, якісні вироби . Однією із найперспективніших проявила себе Вікторія Корнійчук із Здолбунівщини. Її «М’ясо в ананасі» смакувало авторитетним кухарям-роботодавцям та отримало високі бали. Слухачка професійно запекла тушковане м’ясо із шматочками ананасу та тертим сиром.

0 02 08 9ffd490ea5e915d0ab19d4a2cf2f58bfd6105448ee70d00d8487d847d59169e6 1cbde020

При підготовці до ДКА слухачі напередодні готують напівфабрикати, на другий день здають теорію та працюють на кухні. Відповідальний і напружений процес приготування страв триває до 2-х годин. Далі – викладання на посуд і презентація.

Викладач РЦПТО Олеся Вознюк наголошує, що теоретичні знання дозволяють кухарям зростати, вдосконалюватися, знатися на сучасних тенденціях і професійних особливостях роботи. Особливо збагачують досвід слухачів професійні зустрічі із досвідченими майстрами. Так, група побувала на кухнях кафе «LOK», ресторану «Підкова» та у цехах МПП фірми «Ямуна», що займається спеціями та харчовими добавками. Насичені екскурсії надихають безробітних якісно опановувати професію та орієнтуватися на сучасному ринку послуг.

Майбутні кухарі особливо задоволенні виробничим навчанням у РЦПТО, адже мають змогу навчатися на сучасному обладнанні. До роботодавців приходять вже підготовлені та професійні кадри. Свої навички слухачі відшліфовують і під час виробничої практики. Оцінили вміння майбутніх кухарів у ГРК «Підкова», ПАБ «Друзі», кафе «LOK», ресторані «Манхетен», а також у навчальних закладах Здолбунівщини, Рівненського району та закладах громадського харчування Млинівщини, Костопільщини, Рокитнівщини.

Присутня на ДКА методист РЦПТО Наталія Місюра відзначила творчий підхід слухачів при подачі страв. Запам’ятався Назар Гайдук із Костопільщини, який презентував чудового печеного лосося під соусом із картопляним пюре, оздобленим чіпсами. Ексклюзивний підхід, цікаві ідеї та якісне, професійне виконання робіт – головний підсумок навчання. Талановитого випускника запросили на роботу за місцем проживання.

0 02 08 d73ecabb81eefbe970c1249196ff4523ace017d5991cc98e69c347d6a8cd8379 9d7f34b4

Виділили роботодавці і Марію Дубчак із Млинівщини, яка порадувала цікавим «Пеньком» - холодною закускою із ребер та шампіньйонів у оригінальній подачі. Випускниця також отримала пропозиції від роботодавців.

0 02 08 45715b16696fad86d13be558844f9a02ca948f098c7a0514c1c4bd6517eb1959 3e2407eb

Присутні на іспитах роботодавці, окрім позитивних відгуків, завжди конструктивно оцінюють кожну кваліфікаційну роботу, вказують на особливості поєднання інгредієнтів, дискутують щодо вибору продуктів та подачі страв. Саме такий формат спілкування дозволяє слухачам максимально врахувати поради і зауваження, відстоювати власну позицію, віднаходити оптимальні шляхи професійного вдосконалення. Голова ДКК, партнер навчального закладу, відомий рівненський шеф-кухар Олександр Медведь (гастрокафе LOK») не стримував емоцій та детально характеризував кожну роботу. Його колеги Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), представники ресторану «Баржа», пивної ресторації «Кант» та Кав'ярні «Mon cafe» обговорювали подачі, визначалися у симпатіях та дискутували навколо тих чи інших страв.

Підсумовуючи роботу групи, оцінюючи професійні знання та вміння, до випускників звернувся Олександр Медведь. Він подякував за вибір професії та побажав натхнення у подальшій роботі. Слухачі отримали свідоцтва державного зразка, а отже повноцінно влилися у команду кваліфікованих вітчизняних кухарів.

0 02 05 a0f2e897a21e9dd3cb3fb10d45d49ca95370c43bcc3bde105b2fbefffa49d4e2 43d3289c

Довідково

Професія: Кухар.

Тривалість навчання: 5,9 міс.

Для зареєстрованих безробітних – навчання безкоштовне (за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття).

Місце навчання: м. Рівне, вул. І.Підкови,17а (за необхідності – надається комфортабельний гуртожиток).

Телефон: 0362 68 37 95, 68 33 49 (старший майстер Сульжик Майя Степанівна).

 Більше яскравих фото на офіційній сторінці у Фб.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7970926
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
370
2748
16706
7923310
23944
139294
7970926

Ваш IP: 216.73.216.215
На сервері час : 2025-06-08 02:39:42
return_links(3); ?>