Мрії кухарів збуваються у Рівному!

DSC 0009Сьогодні очікуване офіційне визнання кваліфікованих кухарів отримали претенденти із Тернопільщини і Луганщини. Віктор Слив’як (Гусятинська РФ Тернопільського ОЦЗ) і Ольга Пергунова (Станично-Луганська РФ Луганського ОЦЗ). У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості кухарі-самоучки склали іспит перед кваліфікаційною комісією, яка оцінювала результати неформального навчання претендентів. За словами секретаря комісії, старшого майстра РЦПТО Майї Сульжик, цією унікальною нагодою скористалися вже понад 70 кухарів із усієї України. Щоразу претенденти демонструють хорошу підготовку - якість виробів, знання теоретичного матеріалу, вміння готувати та презентувати страви, готовність навчатися і вдосконалюватися. Постійний активний партнер навчального закладу, голова комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») поділилася: «Кухарі щиро прагнуть якнайкраще продемонструвати професійні вміння та навички. Чудові умови для складання іспиту

– тестування і приготування кваліфікаційних виробів претендентам надаються на базі навчально-виробничого комплексу, що на вул. І.Підкови,17а, зокрема, навчальної кухні-лабораторії. В умовах сучасного виробництва кухарі мають змогу проявити свої вміння і застосувати досвід».

DSC 0007

19-річний Віктор Слив’як заради роботи кухаря полишив усі інші захоплення, наразі працює помічником кухаря в одному із столичних ресторанів та має амбітні плани щодо кар’єрного росту. Комісія оцінила його страви, особливо відмітивши смачну, якісно нарізану та посмажену молоду (!) картоплю. В його меню також суп овочевий з рисом, м’ясний биток, пельмені, налисники з сиром. Хлопець поділився, що про можливість стати кваліфікованим робітником дізнався від знайомих і відразу звернувся до служби зайнятості у рідному місті Гусятині.

DSC 0004

Кухар Ольга Пергунова пригощала супом овочевим із локшиною, молодою вареною картоплею, варениками з м’ясом та солодким омлетом. По-особливому смакували рибні котлети. Кухар понад усе прагне працювати разом із чоловіком, який перебуває на військовій службі, тому й обрала роботу кухаря у військовій частині.

DSC 0005

Із успішним підтвердженням професійних знань і умінь кухарів привітала Аліса Хагенбрух. Вона вручила свідоцтва державного зразка і побажала не зраджувати професії, рухатися вперед і досягати нових професійних вершин.

DSC 0022

DSC 0023

DSC 0021

DSC 0019

Головне меню


Лічильник відвідувачів

8070474
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
4268
5292
25614
8019795
19254
104238
8070474

Ваш IP: 216.73.216.242
На сервері час : 2025-07-04 19:29:12
return_links(3); ?>