Розвиток ринкових відносин в нашій країні витиснув багаторічну монополію у сфері ресторанного сервісу. Сьогодні громадське харчування має чимало нових можливостей. Кожний власник таких підприємств має на меті забезпечити прибутковість свого бізнесу. Тому зникли назавжди обмежений асортимент і традиційно ненав’язливий сервіс. І в ресторанному бізнесі розпочалася реальна конкуренція за споживача, готового оплачувати пропоновані кулінарні шедеври і справжній сервіс. Отже, зрозуміло, що ресторанний бізнес вимагає професіоналізму. Потрібні працівники які володіють класичною і сучасною технологією, чітко дотримуються вимог до якості продукції.
Саме такі знання та вміння отримані під час теоретичного та виробничого навчання демонструють наші слухачі, які проходять практику на підприємствах громадського харчування міст Рівного та Луцька.
Позитивну оцінку роботи у власника отримав слухач Валерій Скиданенко, який проходить практику в кафе " SHOV BASILIK". Йому запропоновано подальше працевлаштування.
Такі ж пропозиції отримали Людмила Малінкіна, яка проходить практику в ресторані грузинської кухні "Виноград", Світлана Савлюк - в кафе "Фазер", Богдан Шевчук - в кафе "Географія", Ольга Загурська – в кафе "Фламінго", Юлія Полякова - в кафе "Двір", Олег Гопанюк та Ольга Семич - в кафе "Сопрано".
Відрадним є те, що наші слухачі вміло працюють на новітньому кухонному обладнанні, готові готувати не тільки українські а й страви інших країн, що користуються попитом у споживачів. Крім того, більшість з них демонструють творчий підхід, забезпечуючи при цьому високу якість продукції.
Отже, на виробничій практиці у слухачів відбувається не тільки закріплення набутих знань, вмінь та навичок, але й їх подальше вдосконалення. Адже їх завдання стати професіоналами у ресторанному бізнесі та бути конкурентоспроможними на ринку праці.