Кондитери - майстри гарного настрою

Не має меж досконалості. Цей вислів відомий усім. Саме завдяки творчим та ініціативним працівникам розвиваються і вдосконалюються технологічні процеси багатьох галузей економіки. Сьогодні нас приємно дивують і радують погляд вироби кондитерського виробництва. Ад же вправні руки кондитерів створюють справжні шедеври з тіста, цукру, яєць та інших компонентів.

DSC 6785

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості працює у напрямку підготовки майбутніх робітників саме цієї галузі. Нещодавно закінчила навчання чергова група слухачів за професією «кондитер». Тут проходили навчання 12 безробітних з міст Рівного, Здолбунова, Радивилова, смт Рокитного та Рівненського району.

DSC 6786

DSC 6789

У складі групи слухачів були саме ті, для кого професія кондитер є справою життя. Адже під час навчання, до якого вони прийшли з гарною початковою базою, слухачі постійно були в пошуку новітніх технологій, знайомились з рецептами кондитерських виробів найкращих рестораторів України.

DSC 6795

DSC 6799

І звичайно під час навчання вони серйозно відносились до вивчення технології приготування борошняних виробів з основами товарознавства, устаткування підприємств громадського харчування, питань гігієни та санітарії виробництва та обслуговування. Успішно слухачі засвоїли матеріали дисципліни «Малювання та ліплення».

DSC 6808

DSC 6813

Корисною для опанування набутих під час навчання знань та вмінь стала для слухачів виробнича практика, яка проходила безпосередньо на виробництві. Вони відпрацьовували технологічні процеси в кафе «Мармелад», кондитерській ФОП Тищук, кав’ярні «Фіка» « Рейкас Хотел Менеджмент».

DSC 6825

DSC 6830

Все, що слухачі виготовляли на практиці, вони робили якісно, впевнено, з любов’ю та гарним настроєм. Тому і на іспиті приємно вразили учасників атестаційної комісії і покорили їх серця дійсно справжніми витворами кондитерського мистецтва. Це були вироби справжніх майстрів своєї справи. Враховано було усе: і смак, і оформлення, і кольорова гама.

DSC 6837

DSC 6854

Кожний виріб це : використання новітніх технологій виготовлення, сучасних видів оздоблення. Кожний виріб враховував інтереси споживачів різних за віком, смаком та вподобаннями.

DSC 6856

DSC 6858

Серед представлених атестаційній комісії були: мусові тістечка, торти комбіновані з використанням різних начинок та кремів. Для оздоблення використовувалися фігурна карамель, ягоди, посипки, шоколад, різні поливки. Використовувалась і зеркальна глазурь.

DSC 6865

DSC 6879

Цікавими та продуманими були і назви виробів, які їм пасували і відповідали їх вмісту: «Червоний оксамит», «Цитрусовий махіто», «Ягідка», «Берікейк», «Шоколадний», «Рафаелло», тістечко «Лайм-мята».

DSC 6880

DSC 6882

Кваліфікаційні роботи були високо оцінені присутніми на іспиті представниками роботодавців: з розважально-оздоровчого комплексу «Підкова» Андрієм Ніколайчуком, ресторації «Кант» Іриною Брош, підприємства «Тортниця», Світланою Панасюк, кафе «Криївка» Юлією Івашкевич, кафе «Жар-піца» Богданом Стасюком, Усі слухачі успішно пройшли іспит і тримали 3 кваліфікаційний розряд.

DSC 6897

DSC 6915

Своє майбутнє випускники пов’язують звичайно з улюбленою професією, з подальшим своїм вдосконаленням. Зоя Кулінка та Дарина Найчук планують запроваджувати свої знання та вміння в кондитерській міста Радивилів.

DSC 6922

DSC 6957

Тетяна Ковба та Лариса Броновицька планують розпочати власну справу з виготовлення кондитерських виробів.

DSC 6958

DSC 6960

Ми впевнені, що у наших слухачів все буде так, як вони запланували, ад же професія кондитер їх покликання.

DSC 6965

Після завершення ДКА за професією «Кондитер» відбулося засідання Консультативної ради.

Роботодавці, які були запрошені, а саме: Світлана Панасюк «Тортниця», Юлія Івашкевич «Криївка», Богдан Стасюк «Плеже», Андрій Ніколайчук «Підкова» та інші висловили загальне приємне враження від іспиту.

 DSC 6970

У ході засідання членам Консультативної ради був запропонований для обговорення новий державний стандарт за професією «Кондитер». Обговоривши програму, роботодавці висловили свої пропозиції щодо вдосконалення (осучаснення) програми ДСПТО.

DSC 6973

Вони запропонували розширити перелік видів робіт, щоб випускник був конкурентоздатний на ринку праці. Були обговорені й інші питання стосовно співпраці з Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

 DSC 6978

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7916574
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
5128
4407
24820
7856570
108886
134353
7916574

Ваш IP: 216.73.216.27
На сервері час : 2025-05-24 12:38:50
return_links(3); ?>