18 аргументів на користь професійної кваліфікації

зображення viber 2019 08 21 16 21 16У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є іспит, який чи не найвідвертіше демонструє здобутки, професійні знання слухачів, їхні здібності, практичні навички та професійний потенціал. І це державна кваліфікаційна атестація кухарів! Страви, презентовані майбутніми майстрами для оцінювання, красномовно передають кваліфікацію їх авторів, відповідальність,уважність, акуратність, дотримання рецептур, застосування технологій приготування страв, а головне – справжній арсенал кухарських якостей – від вибору рецепту, назви страви, підготовки, обробки, використання продуктів та інгредієнтів до естетичної презентації, вибору посуду та вдало поєднаних компонентів (зелені, соусу, гарніру, спецій тощо).

Навчання слухачів за професією «Кухар» у РЦПТО ДСЗ триває 5,8 місяця та передбачає насичену навчальну програму на базі одного з найпотужніших навчальних відділень – навчально-виробничому комплексі у Рівному на вул. І.Підкови,17а. До послуг слухачів –, кухня-лабораторія з усіма необхідними цехами, нові індукційні плити, пароконвектомат, су від, вакууматор, професійний інвентар, посуд, а також навчальні «Бар», «Ресторан», «Банкетний зал».

Після вивчення теоретичного курсу у слухачів відбувається виробниче навчання, а згодом вони відбувають на виробничу практику у заклади громадського харчування – кафе, ресторани, піцерії, суші-бари, розважальні заклади тощо.

зображення viber 2019 08 21 16 21 20

зображення viber 2019 08 21 16 21 24

зображення viber 2019 08 21 16 21 06

Роботодавці, що надають робочі майданчики для майбутніх кухарів, як правило, пропонують їм і працевлаштування. Безпосередньо на ДКА ресторатори та представники рекрутингових компаній спілкуються із випускниками, цікавляться їхнім ставленням до професії, планами щодо роботи, побажаннями щодо графіку роботи та готовністю влитися у нову сучасну динамічну команду. Представниками таких відомих закладів на іспиті кухарів цього разу були Катя Соболєва (менеджер з підбору персоналу мережі ресторанів), Олена Верещинська (ресторан «Айвенго, шеф-кухар), Андрій Ніколайчук (ресторан «Баржа»), Олександр Медведь (шеф-кухар, керівник ГО «Гільдія кухарів Рівненщини»), Олег Будзиган (гриль-бар «Rozmarin»), Анатолій Лук’янчук (ресторан «Кант»).

DSC 0037

DSC 0063

DSC 0059

Отож, увазі присутніх було запропоновано унікальне «збірне» меню випускників РЦПТО ДСЗ із 18 авторських робіт – кваліфікаційних виробів. Безробітні, направлені на навчання своїми центрами зайнятості, приїхали із різних куточків: Рівненського, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського, Гощанського районів, міст Рівного та Луцька. Після насичених, цікавих занять із досвідченими педагогами слухачі впевнено продемонстрували нові професійні навички, кухарське вміння та практичні знання. Члени державної кваліфікаційної комісії та присутні роботодавці відмітили старанність та хороші професійні якості слухачів. Важливо, що випускники отримали пропозиції роботодавців вже під час виробничої практики. Із місцем роботи визначилися слухачі Анна Бородавка (піцерія «Челентано», Рівне), Мар’яна Леус (кафе у смт Млинів), Катерина Сасюк (РЦ «Адреналін сіті», Луцьк), Богдан Шевчук (ГРК «Географія», Рівне), Людмила Малінкіна (ресторан «Виноград», Рівне).

DSC 0123 копия DSC 0149

Серед розмаїття страв, представлених на ДКА, – «Куряче філе в гострих спеціях» (Катерина Сасюк), Крем-суп грибний (Олег Гопанюк), Фаршировані баклажани (Людмила Малінкіна), Бульйон «Страчателла» (Анна Бородавка), Язик тушкований з грибами (Наталія Подолець), Куряче філе в кисло-солодкому соусі (Мар’яна Леус), Форель «Оазис» (Валентина Продай), Крильця запечені (Ольга Семич), Філе качки з карамелізованими яблуками (Світлана Савлюк), Дошка компанії (Марина Литвинова), Качка смажена (Юлія Полякова), Медальйони під вишневим соусом (Інна Гаврон), Банош у горщиках (Вікторія Дептицька), Різотто з креветками (Валерій Скиданенко), Салат «Цезар» (Оксана Вознюк), Курка по-італійськи (Богдан Шевчук), Стейк свинний (Максим Гедзюк) та Млинці з бананом (Ольга Загурська).

DSC 0050

DSC 0054

DSC 0060

DSC 0064

DSC 0077

DSC 0087

DSC 0094

DSC 0099

DSC 0110

Майстер виробничого навчання Світлана Клімчук, викладач Олеся Вознюк та старший майстер Майя Сульжик щиро радіють за слухачів, адже для декого із них це було справжнє випробування. Одна справа – готувати вдома для себе і близьких, інша – готувати із строгим дотриманням рецептур для оцінювання і дегустації досвідченими рестораторами. Приємно, що усі впоралися із непростим завданням, подолали невпевненість, полюбили кухню та професію по-справжньому. Нова кваліфікація, новий досвід та нові комунікації дозволять вчорашнім безробітним знайти достойну роботу, гідно подбати про свій добробут. Про це говорили і роботодавці. Оцінивши потенціал кухарів-початківців, вони запрошували до себе та обіцяли допомогти із працевлаштуванням навіть за межами Рівного. Завжди цінують професіоналів, поважають їх відповідальність та універсальні професійні якості. Майстер відзначає серед наполегливих і перспективних Світлану Савлюк, Валерія Скиданенка, Юлію Полякову. Людмила Малінкіна, зокрема, має чималий досвід роботи у різних закладах, проте, зізнається, лише у навчальному центрі допомогли відбутися їй як справжньому кухарю: «Навчання надзвичайно сподобалося, гарний колектив і сприятлива атмосфера, чудова кухня. Не хочеться залищати цей заклад! Хочеться навчатися ще!».

На ДКА не лише оцінюються кваліфікаційні роботи, тут дають оцінку важливим професійним якостям кухарів, готовності виконувати задачі в умовах сучасних закладів, у злагодженій командній роботі. Так, слухачка Інна Гаврон не побоялася ризикнути: її медальйони зі свинини вдало поєднані із ніжним селеровим пюре були відмічені рестораторами. Порадували присутніх і Олег Гопанюк, Людмила Малінкіна, Оксана Вознюк. «Бійцівські» якості початківців імпонують роботодавцям і вони завжди робитимуть ставки на кваліфікованих працелюбних і сміливих.

Так, Олег Буздиган вже запросив на роботу Інну Гаврон та Оксану Вознюк. Роботодавець задоволений рівнем їх підготовки та перспективою співпраці.

DSC 0107

Із заключним словом до слухачів звернулася заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко: «Сьогодні ви не лише здобули важливий і переконливий документ про професійну кваліфікацію – свідоцтво державного зразка. Для усіх вас настав час професійного самостійного шляху. Вірю, що знання, які ви здобули у нас, допоможуть повірити в себе, сміливо обрати своє місце на ринку праці та досягти вагомих результатів у роботі. Приємно, що наші партнери активно підбирають собі кадри саме із числа випускників РЦПТО, адже перевірено часом: кваліфікований робітник – це важлива надійна складова у будь-якому виробничому процесі».

DSC 0083

DSC 0143

Навчальний заклад постійно дбає, аби кухарський талант випускників був достойно оцінений, тому плідно і активно співпрацює із кращими закладами громадського харчування.

Двері навчального закладу завжди відчинені для усіх охочих! Офіційно зареєстровані безробітні мають змогу навчатися і проживати у гуртожитку РЦПТО ДСЗ безкоштовно! Інші категорії дорослого населення можуть обирати будь-яку форму навчання – платну, індивідуальну, дуальну, віддалену. Приходьте на навчання! Приєднуйтеся до команди професійних робітників та, в майбутньому, підприємливих роботодавців!

DSC 0144

м. Рівне, вул. Пирогова, 8.

Тел. 0362 68 37 95

e-mail: cpto@cpto.rv.ua

 Більше цікавих світлин на офіційній сторінці у Фб.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7917637
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
6191
4407
25883
7856570
109949
134353
7917637

Ваш IP: 216.73.216.182
На сервері час : 2025-05-24 17:45:52
return_links(3); ?>