Чудовий макаронний виріб, яким традиційно смакують італійці, з’явився і на навчальній кухні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Група безробітних - майбутніх кухарів із міста Рівного та Острозького, Здолбунівського і Рівненського районів, яка відбуває на виробничу практику наприкінці жовтня, сьогодні готувала лазанью.
Романа Радчук з Рівненського району – на відповідальному процесі: готує соус «Болоньєзе», здолбунівчанка Вікторія Кендись чаклує над соусом «Бешамель», а рівнянин Василь Степанюк замішує тісто на лазанью, яке згодом розкачується автоматично. Злагоджену командну роботу очолює майстер виробничого навчання РЦПТО Світлана Клімчук. Вона задоволена успіхами слухачів: «Сьогодні кухарі демонструють спритність, наснагу і відповідальність, адже тісто вимагає оперативної та акуратної роботи». Тим часом, строго за рецептом шари підготовленого тіста соусами перемащує Романа.
Алла Цюх – безробітна із Острожчини, мати-героїня, чудова господиня та вправна кухарка відповідала за розкачування тіста, викладання на деку та випікання.
За якусь мить воно готове до випікання!
І от за надзвичайним духмяним ароматом та задоволеними обличчями кухарів стає зрозуміло: лазанья готова! Смакота! Можна лише позаздрити гостям та клієнтам майбутніх кваліфікованих майстрів. Щиро вітаємо із такими смачними перемогами!
…А днями раніше навчальну кухню-майстерню РЦПТО ДСЗ заполонили …ванільні пончики! Виробниче навчання майбутніх кухарів насичене та різноманітне. Слухачі не втомлюються обирати наступну тему та залюбки приступають до нової роботи. Світлини яскраво демонструють пухкенькі смаколики, зарум’янені та апетитно викладені на тацю…