Кваліфікація кухаря - за 2 дні!

DSC 0041…Звісно, якщо ви маєте кухарський досвід, професійні навички і бажання підтвердити свою майстерність офіційно. У цьому переконалися кухарки-самоучки із Рівненського та Радивилівського районів Людмила Сергатюк і Валентина Мандзюк. У Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості їх направили районні філії Рівненського обласного центру зайнятості, аби жінки успішно продемонстрували результати свого неформального навчання кваліфікаційній комісії та отримали документ державного зразка. Досвід підтвердження результатів неформального професійного навчання за професією «Кухар» заклад має чималий, адже із 2016 року він уже видав свідоцтва 85-ти претендентам.

Формат оцінювання знань кухарів передбачає дводенну атестацію: підтвердження теоретичних знань у тестовому режимі – 1-й день та приготування кваліфікаційних виробів відповідно до обраної технологічної карти – 2-й день.

Щоразу досвідчені представники галузі – голова та члени кваліфікаційної комісії спостерігають за відповідями претендентів, стежать за роботою на навчальній кухні, оцінюють презентацію страв та їх смакові якості.

І цього разу претендентки на звання кваліфікованих кухарів зуміли порадувати екзаменаторів, впоравшись із тестами та приготувавши якісні і смачні страви.

У 41-річної Людмили смакували суп із домашньою локшиною, смажена в клярі риба, каша рисова розсипчаста, оладки, деруни, фаршировані м’ясом. Жінка має освіту молодшого спеціаліста, працювала бухгалтером, а згодом здобула хороший досвід роботи кухарем у шкільній гімназії.

DSC 0005

18-річна Валентина закінчила Радивилівський НВК, вміє смачно готувати, тому планує працювати для дітей у школі. Дівчина відповідально розпочинає професійну кар’єру – офіційно підтверджує кваліфікацію кухаря: «Куховарити подобається, пропонуватиму смачні обіди дітям та піклуватимусь про їх здорове харчування». Своє кваліфікаційне меню кухарка представила супом з бобовими, рибою тушкованою з овочами, печінкою тушкованою в сметанному соусі, картопляним пюре та солодким омлетом з варенням.

DSC 0011

Голова кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух (шеф-кухар, Кейтерингова компанія «Кульбаба») та її колеги – члени комісії, задоволені результатами роботи обох претендентів. Акуратність, строге дотримання рецептур, ретельна підготовка інгредієнтів, вдале поєднання продуктів, бездоганна подача та, загалом, відповідальне ставлення до професії – ось головні критерії, що дозволили кухарям підтвердити кваліфікацію.

DSC 0046

Секретар комісії, старший майстер РЦПТО ДСЗ Майя Сульжик зауважила, що кухарі не вигадують нічого нового під час іспиту, вони лише підтверджують свої вміння та демонструють професійність. Від того, як працюють кухарі щодня у своїх звичних умовах, як прагнуть вдосконалюватися та люблять обрану справу, залежить і успіх.

Заступник директора РЦПТО Руслана Бодренко привітала кухарок, відмітила смакові якості страв та вручила їм свідоцтва державного зразка. Вона висловила подяку за вибір професії і серйозне ставлення до роботи. З новим настроєм та професійним натхненням, у новому офіційному статусі кухарки повертаються на свої робочі місця.

DSC 0043

Рівненський центр ПТО ДСЗ – це сучасний майданчик з підготовки кваліфікованих робітників, він має сучасну кухню-лабораторію, навчальні бар, ресторан, а також комфортабельний гуртожиток, отож забезпечує своїх слухачів чудовими умовами навчання за професією «Кухар».

Якщо Вас зацікавила тема, - звертайтеся:

м. Рівне, вул. І.Підкови,17а, тел.. 0362 68 33 49 (Сульжик Майя Степанівна).

DSC 0026

DSC 0024

DSC 0035

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7918682
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
7236
4407
26928
7856570
110994
134353
7918682

Ваш IP: 216.73.216.233
На сервері час : 2025-05-24 23:18:56
return_links(3); ?>