Бахмутські кухарки за підтвердженням кваліфікації приїхали до Рівного

DSC 0042Як зауважила заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Руслана Бодренко, позитивний досвід оцінювання результатів неформального навчання кухарів на базі РЦПТО ДСЗ став відомим уже далеко за межами Рівненської області. З початку року у навчальному закладі підтвердили свої професійні здібності 26 претендентів із різних регіонів, а з початку періоду оцінювання, з 2016 року, - 90 претендентів! «Для нас це цінний досвід та вагомі напрацювання. Приємно, що із трьох (Рівне, Одеса, Київ) навчальних закладів саме Рівненський ЦПТО ДСЗ користується особливою популярністю. Відмінна навчальна база, сучасні умови підготовки кухарів, досвідчений персонал дозволяють Центру активно та ефективно працювати у новому форматі, спрощуючи процедуру отримання документа державного зразка досвідченими кухарями», - коментує Руслана Володимирівна.

Старший майстер Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Майя Сульжик, яка виконує обов’язки секретаря кваліфікаційної комісії з оцінювання, зауважила, що відбір претендентів відбувається відповідально та ретельно, а сам іспит складається із двох етапів: тестове підтвердження теоретичних знань та виконання кваліфікаційної роботи – приготування страв на базі навчальної кухні-майстерні згідно обраної технологічної карти.

DSC 0022

Так, днями в РЦПТО свій важливий іспит склали мешканки Донеччини. Напередодні, до Бахмутського міського центру зайнятості звернулися Тетяна Скляр та Вікторія Зінченко. Жінки виявили бажання підтвердити свої кухарські вміння, аби отримати документ державного зразка за професією «Кухар» 3 розряду. Роздуми щодо місця підтвердження тривали недовго: до Рівного!

Керівники підприємств, де працюють кухарки, направили до служби зайнятості позитивні відгуки та характеристики своїм колегам. За словами роботодавців, ті працюють у шкільних їдальнях, здобули повагу дітей, вчителів і батьків.

Голова кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») переконана: «Професія кухаря передбачає не лише високий рівень знань і досвіду, але й особливе ставлення до справи, любов до тих, кому готуєш, та велика відповідальність за якість роботи».

Кухарки з Бахмута мають великі родини, отож відмінно знаються на уподобаннях дітей, дбають, аби ті смакували та насолоджувалися виробами. Відтепер, і у бахмутських шкільних їдальнях працюватимуть кваліфіковані кухарки. Документ державного зразка додасть впевненості, можливості подальшого кар’єрного зросту. А свій статус авторитетних годувальниць обидві жінки здобули завдяки професійному натхненню, вправності та оперативності: меню для учнів завжди передбачає привабливу, якісну та корисну їжу.

Суп картопляний з бобовими, биточки рибні з картопляним пюре, деруни, фаршировані м’ясом, пельмені та сирники від Вікторії Зінченко; суп картопляний з крупою, риба під овочами, битки з печінки, вареники з м’ясом, омлет, фарширований варенням від Тетяни Скляр сподобалися кваліфікаційній комісії. А ви вподобали б таке меню у своїй шкільній їдальні?.. Ми – так!

DSC 0028

DSC 0031

DSC 0035

DSC 0036

                  

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7919222
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
397
7379
27468
7856570
111534
134353
7919222

Ваш IP: 216.73.216.89
На сервері час : 2025-05-25 02:05:55
return_links(3); ?>