99-та претендентка із Закарпаття отримала офіційне визнання і кваліфікацію кухаря

DSC 7412Із початку оцінювання результатів неформального навчання кухарів, з 2016 року, майже сто претендентів зі всієї України подали заявки до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, з яких 93 впевнено офіційно підтвердили кухарські вміння. А з початку поточного року до навчального закладу звернулося 30 кухарів із різних регіонів.

Талановита Марія Кабацій приїхала із Закарпаття. У Мукачівському районному центрі зайнятості жінці підказали, що можна офіційно підтвердити її кухарські здібності у Рівненському центрі ПТО ДСЗ. Оскільки пані Марія прагнула отримати документ державного зразка про кваліфікацію кухаря, - не роздумуючи подала заявку.

За словами секретаря кваліфікаційної комісії, старшого майстра РЦПТО Майї Сульжик, жінка гарно підготувалася, першого дня добре здала теоретичний матеріал та отримала один із найвищих балів другого дня за виконання практичного завдання: «Марія дуже акуратно працювала, впродовж приготування робоче місце утримувала відмінно, дотримувалася санітарних вимог, проявила себе охайною та вправною господинею. Її страви смачні, правильно презентовані, якісні та апетитні!».

DSC 7404

DSC 7407

DSC 7409

Кухарка професійно працювала на кухні, - зауважують члени комісії, страви готувала чітко за рецептурою, відповідально, а головне, з душею. Саме тому кухню пані Марії вподобали чоловік, донька і син. Схоже, її родиною став і шкільний колектив, адже сумлінно працює у сільській школі, має чималий досвід роботи та понад усе прагне готувати смачно і якісно. «Строгі вимоги до своєї роботи почала висувати, як повернулася із-за кордону, - поділилася жінка. - А свою професійну кар’єру розпочинала перукарем, проте згодом любов до кухні взяла верх».

DSC 7415 DSC 7413

DSC 7414 DSC 7416

DSC 7419

Під час підтвердження професійних умінь на навчальній кухні РЦПТО Марія Кабацій працювала за технологічною картою і чудово приготувала суп овочевий з бобовими, биток м’ясний із картопляним пюре, м’ясні пельмені, рибу тушковану з овочами і томатом і вареники ліниві з маслом. Із словами подяки за вибір професії та за відмінну роботу на кухні заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко вручила кухарці омріяне свідоцтво. Відтепер вона кваліфікований робітник, а отже претендує на нове професійне зростання.

DSC 7421

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7919767
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
942
7379
28013
7856570
112079
134353
7919767

Ваш IP: 216.73.216.194
На сервері час : 2025-05-25 04:27:51
return_links(3); ?>