Гра в «ізоляцію» або Як адаптуватись до режиму «Карантин». Психолог завжди на зв’язку!

psihologСьогодні усі ЗМІ та соціальні мережі активно коментують поширення небезпечного вірусу COVID-19, а заходи, направлені на його стримування, змінюють наш звичний ритм життя. Як результат, ми відчуваємо неспокій і тривогу. Проте, саме зараз важливо зберігати рівновагу та адекватно реагувати на ситуацію.

Перш за все, ми повинні розуміти, що пандемія існує. Тому важливо вживати необхідних розумних заходів, наприклад, здійснювати профілактику захворювання. А це: самоізоляція, ретельне миття рук милом або обробка антисептиком, використання засобів особистого захисту (маска, рукавички), уникнення соціальних контактів, людяних місць, подорожей, дотримання необхідних дистанцій та правил.

Важливо не панікувати, а сприймати ситуацію тверезо, максимально зосередитися на тому, на що ми можемо впливати, та бути оптимістом!

Психологи радять ділитися відчуттями, думками, ні в якому разі не залишати запитання без відповідей та не замикатись у собі. Необхідно прийняти ситуацію, що склалася, та визначити своє ставлення до неї. 

Спробуйте обмежити потік інформації

Скоротіть час перегляду новин (до 30 хвилин або однієї новини на день), обираючи офіційні та надійні джерела, щоб орієнтуватися лише в основних подіях. Повірте, від потоку повідомлень, застережень і навіть залякувань Вам не стане спокійніше! 

Сприймаючи новини, займайтеся своїми повсякденними справами, спілкуйтеся більше із близькими та зосереджуйтеся на питаннях, які Вам під силу вирішити.

Головне - оцінити об'єктивно свою стурбованість та вплинути на її зменшення. 

Пам’ятайте, уряд та представники галузі охорони здоров’я вживають заходів, аби оцінити ситуаці. та оперативно і максимально вирішити її. Вам не потрібно контролювати все, але Ви можете подбати про себе та своїх близьких, ініціюючи позитивну атмосферу - заняття фізичними вправами, організація правильного харчування, нові пізнання та спільне проведення часу, виконання важливих завдань та неодміннj організація дозвілля.

Віримо, Ви подолаєте стан тривоги та не допустите паніки. До Ваших послуг -  досвідчені консультанти і психологи Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ. 

 

Безкоштовна психологічна консультація онлайн

Консультації за телефоном 0680605309 /Вайбер/ проводить психолог, арт-терапевт, коуч, вихователь центру Ірина Гарнага.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6480710
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1051
1937
13874
6436083
82238
69298
6480710

Ваш IP: 3.144.202.167
На сервері час : 2024-04-27 04:04:42
return_links(3); ?>