Професії - на всі смаки! Рівненський центр ПТО ДСЗ - унікальний майданчик для нового професійного старту. Вишивальник.

07 10

Вишивання – унікальна майстерність, яка незмінно супроводжує сучасні подіуми, візерункова мелодія ошатного одягу, незмінна окраса українських осель та всесвітньо популярне мистецтво створення етноприсутності.

За усіма цими темами стоїть цікава та творча професія - «Вишивальник» - сучасна, затребувана й прибуткова. Вишивальником можна працювати як самостійно, реалізовуючи власні вироби та надаючи послуги з вишивання, так і на швейних підприємствах.

Сучасні вишивальники працюють як вручну, так і на спеціалізованих машинах із програмним забезпеченням. В умовах професійного навчання слухачі РЦПТО ДСЗ здобувають майбутні навички роботи із сучасним обладнанням.

 Майбутні вишивальники вчаться професійно виконувати вишивку гладдю, ришельє, ажурну, аплікацію, строчечні мотиви. Незмінно популярні ручної роботи картини, малюнки, портрети, символіка тощо. Оздоблення виробів вишивкою – творчий процес, тому майстри нерідко працюють у команді з художниками або ж розробляють технічні малюнки, ескізи самостійно. Серед слухачів навчального закладу трапляються й художники, тоді поєднання професій та творча нотка сприяють прояву унікального таланту майстра! Вишивальник фахово підбирає необхідні за кольором і фактурою матеріали (нитки, бісер), адже у виробах цінується вдале  поєднання ручної і машинної вишивок.

Вишивальником може стати людина із творчими здібностями, розвинутими уявою, дрібною моторикою та координацією рук. Необхідні також стійкість уваги, гострий зір, акуратність, посидючість, терпіння та неодмінно любов до професії!

Руслана Бодренко, заступник директора РЦПТО ДСЗ:

- У кожній роботі майстер прагне довершеності. Професія вишивальника яскраво підкреслює це прагнення. Оздоблені сукні чи елементи інтер’єру завжди вигідно вирізняються та підкреслюють індивідуальність. Ми раді навчати усіх бажаючих цьому мистецтву. Сучасне обладнання, комфортні умови навчання і досвідчені викладачі – наша гордість і гарантія якісної професійної підготовки слухачів.

Поліна Долганська, викладач:

- Нерідко на навчання приходять слухачі, які прагнуть глибше вивчити вишивальну справу, вдосконалити знання, ознайомитися із різноманітними техніками нанесення візерунків. Слухачі пропонують той чи інший виріб для оздоблення і, виконавши роботу, мають велике задоволення, адже їхня робота унікальна.

19990204 1935852593337712 7825646517323870152 n

Оксана Мирончук, майстер виробничого навчання:

  • На державних кваліфікаційних атестаціях практично усі випускники демонструють кваліфікаційні вироби із використанням вишивки! Це додає ошатності, святковості одягу та білизні, демонструє універсальність майстрів та їх готовність до конкуренції на ринку праці. Роботодавці завжди зважають на професійні здобутки і вміння робітників та сучасний формат підготовки.

Випускниця Марія Алексєєнко із Дубнівського району задоволена перспективою улюбленої роботи:

«Моя вишивальна машина працює на 15 голок, виконує операції гладдю, хрестиком, а в перспективі буде адаптована ще й до роботи з бісером!».

 IMG 6783

Випускники РЦПТО ДСЗ отримують свідоцтва державного зразка про здобуття  кваліфікації за професією «Вишивальник». Важливо: зареєстровані у службі зайнятості безробітні навчаються безкоштовно.Фінансові витрати на їх навчання, а також проїзд та проживання слухачів із інших регіонів компенсує Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Здійснюємо навчання за індивідуальною формою та за власні кошти слухача або кошти роботодавця.

Отож, якщо Ви володієте згаданими якостями та прагнете нового джерела добробуту, - звертайтеся до Рівненського центру ПТО ДСЗ за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8; за тел. 0362 68 37 95; через мережу Фейсбук або за електронною адресою: cpto@cpto.rv.ua, а також -  у свої філії та центри зайнятості.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6385167
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
978
5480
10654
6359095
55910
87467
6385167

Ваш IP: 44.213.75.78
На сервері час : 2024-03-28 12:15:22
Счетчик joomla
return_links(3); ?>