Нові розробки для дистанційного навчання безробітних

DSC 9866Головним завданням педагогів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості під час карантину стали нові методичні напрацювання, які дозволять слухачам при навчанні у дистанційному форматі. Доступність, деталізація, покрокове висвітлення професійних питань – важливі критерії відеоуроків та відеопрезентацій за різноманітними професіями. Педагоги презентували свої напрацювання на засіданні методичної ради Рівненського центру ПТО ДСЗ, яке відбулося сьогодні.

Серед учасників онлайн засідання – викладачі, майстри виробничого навчання, старші майстри, бібліотекар, методисти.

В.о. директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Людмила Абрамова представила доповідачів: бібліотекаря Антоніну Лисенко, майстрів виробничого навчання Сергія Торулю, Іванну Опалько, Лілію Давидюк, Зіновія Крошного, Оксану Мороз, викладача Тетяну Галушук.

Оновлений бібліотечний електронний фонд, відеоуроки за професією «Коваль ручного кування», збірник інфрмаційно-технологічних карток за професією «Бармен», збірник лабораторно-практичних робіт із предметів «Конструювання одягу та спецмалюнок», презентації уроків теоретичного та виробничого навчання і тести на засвоєння і закріплення нового матеріалу за професією «Кравець», методичні рекомендації з організації роботи з наказами та інші – арсенал цікавих, корисних сучасних напрацювань, які стануть у нагоді як колегам-освітянам, так і слухачам. Можливість перегляду презентацій та уроків для глибшого опанування матеріалу сприятиме оперативному його засвоєнню за будь-яких обставин.

DSC 9793

На високому рівні, зокрема, відзнято відеоматеріали з ковальства. Сергій Торуля представив професійний майстер-клас у відеоуроках «Технологія і обладнання ковальських робіт». Важливо, що цей формат занять уже протестовано під час дистанційних занятть із слухачами Луганщини. Ковалі задоволені навчальними відеоматеріалами. «У відеоформаті працювали із групою безробітних із Луганщини. Проговорювали покроково, демонстрували підготовку, початок і власне кування виробів, заготовок, деталей з різною ступінню складності. Створили певною мірою інструкцію, як правильно організувати роботу в кузні», - поділився Сергій Михайлович.

DSC 9826

urok1.mp4 snapshot 00.54.884

Оновлено та наповнено комплексно-методичне забезпечення за професією «Бармен». Іванна Опалько представила інструкційні картки з приготування алкогольних і безалкогольних виробів, закусок, кондитерських виробів, змішаних напоїв тощо. Цікаво, що майстер ініціювала під час карантину виготовлення муляжів напоїв власноруч: «Ми шукали правильну консистенцію для наповнення відповідного посуду (креманки, фужери, бокали тощо), експериментували з милом та водою. Зрештою, віднайшли «формулу» приготування різноманітних напоїв для навчального стенду».

DSC 9843

0 02 05 a9e2f51e0c0a8e1f1e6cd08ea0ef2fa03a33e89434e8f57dd726926bcd574e1b 8b910901

Підсумовуючи напрацювання педагогів, Людмила Абрамова наголосила: «Ми маємо достатньо цікавих, конструктивних, актуальних та яскравих відеоматеріалів для створення унікального банку знань навчального закладу – так званої електронної комори. Доступність та постійне оновлення такого сховища сприятимуть оперативному використанню матеріалів під час навчального процесу».

DSC 9847

DSC 9799

DSC 9813

DSC 9852

DSC 9865

DSC 9858

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6477376
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2552
2945
10540
6436083
78904
69298
6477376

Ваш IP: 3.138.33.178
На сервері час : 2024-04-25 17:09:42
return_links(3); ?>