Інформаційний простір бібліотеки

DSC 9977

У сучасному світі, коли роль інформаційних технологій в навчальному процесі зростає, бібліотеки навчальних закладів не можуть ігнорувати дані тенденції. Соціально-економічна та інформаційна ситуація в Україні динамічно змінюється і вимагає постійних перетворень у процесі бібліотечно-інформаційного обслуговування, удосконалення методів і форм задоволення інформаційних потреб споживачів бібліотеки.

 Використання сучасних електронних комунікацій в роботі бібліотеки Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості забезпечило їй принципово нову форму ділової взаємодії з слухачами та педагогічними працівниками. Адже бібліотека виконує функцію посередника в процесі донесення необхідної інформації до користувача.

Інформатизація бібліотеки, яка відбулася у 2008 році, створила нові можливості в обслуговуванні слухачів та педпрацівників забезпеченні доступності фонду. А головне це - максимальне використання світової скарбниці знань, створення можливостей виходу в інформаційний простір для забезпечення на сучасному рівні потреб користувачів в навчальній інформації.

Електронні ресурси бібліотеки складаються з електронного каталогу та картотек. Електронний каталог, який відображає все різноманіття інформаційних ресурсів бібліотеки, є одним із її головних досягнень. Він дозволяє організувати її роботу на якісно новому рівні, забезпечує користувачам максимально оперативний і точний пошук інформації.

Користувачі можуть скористатися ним відвідавши сайт навчального закладу.

За допомогою каталогу здійснюється не тільки пошук літератури, але створюються матеріали для оформлення навчальних кабінетів, переліки та покажчики літератури.

Ще одним з напрямків впровадження інформаційних технологій у бібліотеці є використання можливостей мережі Інтернет на стадії збирання інформації. Результатом цієї роботи є створення фонду повнотекстових підручників, посібників та технічної літератури, який нараховує близько тисячі примірників і активно використовується слухачами та педпрацівниками.

Крім того, електронна бібліотека надає можливість безпосередньо звернутися до сайтів, де розміщенні підручники та навчальні посібники.

А ще, на сторінці бібліотеки, яка знаходиться на сайті навчального закладу пропонується відвідати віртуальні виставки, ознайомитися з новими надходженнями та тематичними картотеками.

На даний час бібліотека Рівненського центру центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості завжди готова стати помічником, консультантом слухачам та педпрацівникам у засвоєнні навчального матеріалу, підготовці кваліфікаційних робіт, підбору матеріалу до викладання навчальних предметів.

Перспективи інформатизації сучасних книгозбірень пов'язуються також і з доступом до інформаційних ресурсів мережі Інтернет, використання яких в світі досягло вже таких масштабів, що її потенціал як засіб комунікації неможливо ігнорувати.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6385197
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1008
5480
10684
6359095
55940
87467
6385197

Ваш IP: 3.91.19.28
На сервері час : 2024-03-28 12:30:22
Счетчик joomla
return_links(3); ?>