#професії_рівне_цпто
Кухні усіх народів пропонують кондитерські смаколики – мармелад, суфле, зефір, желе... Вони приваблюють барвистими орнаментами, цікавими формами та, звісно ж, вишуканими смаками. Такі апетитні та яскраві вироби з’являються у кондитерських цехах, де працюють кваліфіковані робітники. І тут фантазіям та творчості немає меж!
У групі слухачів, що навчаються на базі навчально-виробничого комплексу за професією «Кондитер» щоразу нові досягнення. Виробниче навчання – це як дослідницька робота: відкриваєш нове, випробовуєш незвідане, експериментуєш... Майстер виробничого навчання Світлана Рибачок поділилася: «Із кожним заняттям майбутні кондитери стають на крок ближче до майстерності. Цікава та «капризна» тема «Приготування желе та прикрас із нього» не злякала слухачів, а навпаки додала професійного азарту та наснаги!».
На занятті слухачі вчилися працювати самостійно, моделювати та фантазувати, проте усі чітко знали властивості желатину та агару, а отже ласощі вдавалися.
Переконливим результатом виробничого навчання кондитерів стали чудові творіння: аперитив-желе із шампанського (святкові келихи), мусовий торт, пташине молоко, панакота і м’ясне желе із солоною начинкою. Відмінна робота, важливий досвід і нове натхнення!