Бармени з Рівненщини потішили літніми коктейлями

Богдан Данилюк Березн РФ Кокт#бармен_рівне_цпто

Державна кваліфікаційна атестація слухачів, що здобувають професію «Бармен», - це завжди маленьке шоу. Самостійна робота на барі, презентація кваліфікаційних виробів, комунікації із «клієнтами», бездоганна оперативність, охайний, привітний вигляд, незмінна усмішка...

Майстерність нинішніх випускників, що 3,6 місяця навчалися на базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А), оцінювали педагоги та роботодавці. Вчорашні безробітні із Здолбунівщини, Дубнівщини, Рокитнівщини, Березнівщини, Сарненщини, міст Вараша і Рівного здобули сучасну, цікаву та перспективну робітничу професію!

Майстер виробничого навчання Едуард Фесюк свого часу і сам навчався в РЦПТО, отож розуміє кожного із випускників та вболіває за їхню подальшу самореалізацію.

Під час виробничої практики, що відбувалася на базах партнерів закладу освіти (зокрема, ГРК «Підкова») та у навчальному ресторані, слухачі здобули цінні практичні навички, вивчили професію «зсередини», опанували мистецтво обслуговування відвідувачів бару та навчилися організовувати своє робоче місце. Чудову школу слухачі-початківці проходять на навчальній базі РЦПТО. До їхніх послуг сучасний навчальний бар, укомплектований ріжковою кавомашиною, професійним барним блендером, льодогенератором, барним міксером для молочних коктейлів, апаратом для приготування кави «по-східному», льодоподрібнювачем... Тут є відмінний барний інвентар - шейкер, джигер, сквізер, ример, сифон та інше.

0 02 05 bbc2ba7ecf619b30396d57b97e244f053df5932401f3d198017a7abd0a00bfe4 e72f211727f1bf63

Богдан Данилюк

Як поділилася супроводжуюча групи Ольга Гонта, на ДКА майбутні бармени презентували свої кваліфікаційні роботи - освіжаючі безалкогольні та міцні напої: молочний коктейль, Джин-тонік, безалкогольне мохіто, коктейль «Біла леді», шот «Дядя Вася», пікантний коктейль «Слизький сосок», офіційний коктейль барменів «Текіла санрайз», коктейль для мотоциклістів «Sidecar», традиційну «Викрутку»... Цікавими були й історії виникнення напоїв. Загалом, бармен і є символічним екскурсоводом у світ смаків. Мистецтво зацікавити відвідувачів бару, поділитися легендами, підтримати розмову, «закохати» та завоювати... і є важливою професійною якістю господарів бару. Саме ці комунікаційні особливості стають вирішальними у співбесідах із роботодавцями. Отож, на іспиті оцінюються і професійні якості барменів.

0 02 05 6b113fc8097ab504af58a4b87c680c1942252860dc6b3fbАнастасія Казанцева Рівне МЦЗ Джин тонік

Іван Шостак Вараш МРФ Біла леді

Любов Шевчук Сарненс РФ Кокт Слизький сосок

Ольга Богуцька Рокитнівська РФ Безалк мохіто

0 02 05 1875e0cac424adedbe075c0c8169790c193ea6a62c1db302f503b1dc4a87f890 6bc7757cc026d168

Із успішним завершенням професійного навчання випускників привітала заступниця директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона вручила барменам свідоцтва державного зразка.

0 02 05 52f6a3cbfb5fc7e176d95ad97a5be846b8de6770662ad539806b328896e6bf1a 7fa1118f5ed9c231

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7966523
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1521
2131
12303
7923310
19541
139294
7966523

Ваш IP: 216.73.216.112
На сервері час : 2025-06-06 12:49:13
return_links(3); ?>