Веб-дизайнери Рівненщини і Вінниччини презентували цікаві підсумкові роботи

DSC 4809#web_дизайн_рівне_цпто

«Практичний веб -дизайн: проєктування, створення та супроводження веб-вузла» - саме за цим курсом впродовж 3 місяців на базі Рівненського центру ПТО ДСЗ навчалися безробітні із Рівного, Рівненського району та міста Вінниці.

Веб-дизайн - це процес проєктування сайтів, який складається з технічної розробки, створення зручної структури веб-сторінки, графічного оформлення і передачі інформації в мережу. Головне у навчанні, максимально опанувати теорію і застосувати знання на практиці.

До основних принципів цього напрямку можна віднести баланс основних елементів на картинці, їх органічність, ритм, фокусування уваги, загальний контраст і пропорційність. Існують наступні етапи Web-дизайну: 1. Технічне завдання. 2. Структурування інформації на сторінці (юзабіліті). 3. Графічне оформлення. 4. Верстка. 5. Веб-мастеринг.

Існує відмінність між дизайнером та веб -дизайнером. Веб -дизайнер - це фахівець широкого профілю, який самостійно виконує кожен етап розробки сайту і здійснює його подальший запуск. Однак, потрібно враховувати, що деякі завдання він може делегувати іншим професіоналам. Робиться це для того, щоб заощадити особистий час. Попри це, він самостійно контролює увесь процес створення майбутнього проєкту. А дизайнер спеціалізується лише на розробці графічних елементів. Він відповідає виключно за візуальну частину, тому в його обов’язки входить тільки створення красивого і зручного макета, всіляких іконок, аватарок і інших зображень.

Сьогодні користувачі інтернет-ресурсів віддають перевагу максимально зручному, чіткому, зрозумілому та довершеному інформаційному майданчику, адже відвідують його як за комп’ютером, так і на мобільних пристроях. Аби врахувати сучасні тенденції та особливості своєї роботи, майбутні веб-дизайнери під час занять вивчали графіку у веб-дизайні, HTML-верстку, CSS, основи технології JavaScript, додаткові технології веб-розробника (SASS/SCSS, Bootstrap, jQuery), основи PHP та MySQL, хостинг, поняття CMS.

DSC 4781

Як поділився викладач Ігор Яроцький, слухачі активно працювали над своїми проєктами. Реальні замовлення (саме на них здебільшого орієнтуються розробники), серйозні прагнення просувати власну справу, здобувати нових клієнтів, віднаходити нові комунікації або й просто - перші сміливі ідеї і втілення, змушують не просто слухати теми занять, але й постійно ініціювати нові пізнання, пробувати сили на різних етапах, експериментувати та не лякатися невдач.

DSC 4793

Серед найактивніших викладач називає Яну Єфіменко (сайт «Poppy Loop»,  дитячі пледи, м’які іграшки),

DSC 4788

яна

Вікторію Поліщук (сайт Стартап квест-кімнати, ідея «Інший вимір»),

DSC 4790

поліщук

Юрія Шрамка (сайт-візитка відео-фото-послуг)

DSC 4777

шрамко

та Анатолія Пославського (галерея робіт доньки-художниці).

DSC 4779

Screenshot 2 Анатолій

Рівняни працювали як для себе, так і на прохання знайомих, здобули цінний досвід та нові навички.

Заступниця директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова з приємністю відмітила «свіжий» погляд дизайнерів на проєкти, цікаві сучасні розробки, нові тенденції та багатогранні завдання, які слухачі ставили перед собою, втілили і виконали на високому рівні.

image 6487327 7

Випускники отримали посвідчення про професійне навчання, нові корисні комунікації та унікальний шанс покращити власний добробут за допомогою нових професійних знань.

Долучайтеся до нашої команди, обирайте своє професійне навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ! 68 37 95. м. Рівне, вул. Пирогова,8.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6477104
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2280
2945
10268
6436083
78632
69298
6477104

Ваш IP: 3.145.50.83
На сервері час : 2024-04-25 13:21:45
return_links(3); ?>