Рівненський заклад освіти державної служби зайнятості відвідали представники GIZ Ukraine

DSC 5280У рамках співпраці Державної служби зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine триває робота з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України.

Один із найпотужніших закладів профтехосвіти служби зайнятості - Рівненський центр ПТО ДСЗ підписав угоду із німецькими партнерами та на базі свого навчально-виробничого комплексу у Рівному працює із претендентами - кухарями із Полтавщини, Харківщини і Луганщини.

Із робочим візитом до Рівного завітала делегація представників Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine: Роман Горовой - керівник компоненту імплементації реформи профтехосвіти на національному рівні, EU4Skills, Петер Нойманн - керівник компоненту імплементації реформи профтехосвіти на регіональному рівні, EU4Skills, Кайлі Керсел - технічний радник з питань оцінювання, EU4SKILLS та Яна Печенка - керівник компоненту «Професійна інтеграція ВПО».

Гостей зустріла заступниця директора Рівненського центру ПТО ДСЗ Руслана Бодренко. На базі навчально-виробничого комплексу (м. Рівне,вул. І.Підкови,17А) німецькі партнери побували безпосередньо на підтвердженні результатів неформального навчання кухарки із Полтавщини Наталії Тайкало та взяли безпосередню участь у практичній частині - процедурі оцінювання результатів навчання претендентки.

#GIZ_Ukraine_рівне_цпто

Тривав діалог із кухаркою, обговорення із членами кваліфікаційної комісії. За результатами роботи пані Наталії на навчальній кухні закладу освіти та за одностайною думкою присутніх фахівців, кухарка, скерована до Рівненського ЦПТО Кобеляцькою районною філією Полтавського ОЦЗ, успішно підтвердила професійні знання і вміння та отримала свідоцтво державного зразка. Якісно, смачно та вдало презентовані страви – овочевий суп із картоплею, тушкована із томатами та овочами риба, вареники з м’ясом та сирна запіканка успішно пройшли бракераж.

DSC 5380

DSC 5375

«Про чудову можливість отримати документ кухаря у Рівному я дізналася від доньки, яка зараз перебуває на обліку в службі зайнятості. Звернулася за консультацією. Розповіли про проект, який дозволив мені взяти участь в оцінюванні безкоштовно. Потратилася лише на продуктовий пакет. Дуже вдячна за таке сприяння і можливість!», - поділилася НаталіяТайкало.

DSC 5499

Згодом, німецька делегація оглянула навчальну базу навчально-виробничого комплексу, де готують кваліфікованих робітників для сфери громадського харчування, готельно-ресторанного господарства, сфери туризму, індустрії краси.

DSC 5322

DSC 5320

DSC 5324

DSC 5332

DSC 5338

 DSC 5352

Руслана Бодренко ознайомила групу із умовами навчання та проживання слухачів у НВК, а також розповіла про розгалужену мережу навчальних відділень закладу освіти. Наступним став візит зарубіжних партнерів до навчального відділення на вул. Пирогова,8 у Рівному. Тут розташований потужний Ресурсний центр інформаційно-комунікаційних технологій, і відбувається підготовка фахівців ІТ-сфери. Було оглянуто кабінети та майстерні з підготовки робітників фінансової сфери, операторів котельні, швейної галузі, діловодства та інші.

Чимале враження справила на німецьких колег навчальна база Олександрійського навчального відділення. «Важкою артилерією» називають це відділення, адже тут куються кадри для сільського господарства, галузей дерево- та металообробки, фермерського господарства, слюсарної, водійської справ, зеленого будівництва, швейної галузі та інші. Це – відмінний майданчик для оперативної підготовки сучасних кадрів для багатьох галузей.

Програма співробітництва GIZ Ukraine із Державною службою зайнятості та, зокрема, Рівненським центром ПТО ДСЗ, передбачає сучасне, всебічне сприяння стабілізації на ринку праці України, максимальній відповідності темпів і рівня підготовки кваліфікованих кадрів вимогам роботодавців і потребам вітчизняного ринку праці, наближенню його до єдиного європейського ринку.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6444249
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2813
5352
8165
6415669
45777
69298
6444249

Ваш IP: 18.191.228.88
На сервері час : 2024-04-16 09:23:36
Счетчик joomla
return_links(3); ?>