Дуальна форма навчання: нова професія і нова робота

«Сьогодні у мене є знання, робота і стабільний заробіток. А професія, яку я здобула за скеруванням служби зайнятості, залишається актуальноюimage 6483441 і мені вона подобається», – розповідає колишня безробітна Сокальської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Зоряна Дембіцька.

А ще не так давно по допомогу у працевлаштуванні вона звернулася до місцевої служби зайнятості, де їй, підсобному робітнику, порадили навчитися на верстатника деревообробних верстатів у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості із подальшим гарантованим працевлаштуванням у ТзОВ «РАТА». 
Пропозиція була спокуслива, тому жінка відразу погодилася на навчання за дуальною формою. Вишкіл, що тривав з лютого до вересня, поєднував дві складові: у Рівненському ЦПТО ДСЗ безробітна опановувала теоретичні знання, а практичні навички відшліфовувала на фабриці «РАТА»​. За її словами, такий підхід дозволив не тільки закріпити лекційний матеріал безпосередньо на робочому місці, а й поглибити професійні вміння, тобто навчитися працювати із сучасним устаткуванням, зрозуміти суть технологічного процесу, дослухатися до фахових підказок справжніх професіоналів деревообробної справи тощо.

«Багато хто лякається у дорослому віці вчитися чогось нового. Але це – помилка, стереотип, на який не варто зважати. Тих кілька місяців, що тривало навчання, збігли непомітно, – каже пані Зоряна. – Мені не доводилося подовгу сидіти за книжками, а на фабриці за роботою час взагалі летів з космічною швидкістю. Важливо, що тепер я маю професію та роботу, яку люблю»‼. 

Публікацію підготовлено за матеріалами Львівського обласного центру зайнятості.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6452408
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
935
2173
16324
6415669
53936
69298
6452408

Ваш IP: 3.133.109.211
На сервері час : 2024-04-19 05:05:14
return_links(3); ?>