Застосування новітніх інформаційних технологій у дистанційному навчанні

  12 листопада у Рівненському центрі ПТО ДСЗ відбувся онлайн-круглий стіл на тему «Застосування новітніх інформаційних технологій у дистанційному навчанні.

111 Проблеми. Досвід. Перспективи».
 Модератор заходу Оксана Зигалова, заступник директора з методичної роботи, окреслила стан дистанційного навчання у закладі освіти, проаналізувавши результати анонімного онлайн-анкетування серед слухачів.
 Учасники заходу мали можливість поділитися досвідом з проведення дистанційного навчання, обговорити проблемні питання, що виникали в процесі його здійснення, а також напрацювали шляхи удосконалення дистанційної освіти.
 Ігор Яроцький, викладач, поділився досвідом проведення дистанційного навчання за професіями та напрямами сфери інформаційно-комунікаційних технологій, який оснований на застосуванні системи керування проєктами Trello. Сама ця система сьогодні найчастіше застосовується при розробці різноманітних проєктів в ІТ компаніях. Тому таке навчання дозволяє не лише опанувати професійну складову, але й забезпечує готовність слухачів до командної роботи в ІТ галузі.
 Наталія Сирочук, викладач предмету «Основи галузевої економіки та підприємництва», кандидат економічних наук, поділилася своїм досвідом дистанційного проведення занять. Доповідь була поділена на три блоки, що стосувалися структурних елементів підготовки і проведення занять. У ході доповіді Наталія Анатоліївна розглянула популярні сервіси для створення презентації, здійснила їх порівняльну характеристику, навела приклади створення презентацій в Power Point, Google Slides та Prezi. Обґрунтувала необхідність підготовки лекційних матеріалів, практичних занять та пояснень до них, а також тестових та інших  контрольних завдань. Продемонструвала власні дистанційні курси, розміщені на платформі Moodle. Провела огляд онлайн платформ, які найчастіше використовує у своїй практиці, вказала на їх переваги та недоліки, а також розглянула основні етапи організації заняття за допомогою Skype.
 Анна Зотік, викладач за професією «Перукар (перукар-модельєр)», у своїй доповіді акцентувала увагу на таких важливих аспектах дистанційного навчання як:
 -Активне використання дистанційної платформи Moodl;
 -Робота з відео посиланнями;
 -створення презентацій за допомогою сервісу Google Slides та їх розміщення на онлайн-платформі Google Classroom;
 - створення та використання тестів на платформі "Всеосвіта" тощо. 
 Людмила Абрамова, заступник директора з навчальної роботи, звернула увагу учасників заходу на необхідності урізноманітнення форм та методів проведення
онлайн-уроків задля їх пожвавлення та підсилення двостороннього зв’язку між викладачем та слухачами.
 Результатом спільної роботи учасників круглого столу стало напрацювання Критеріїв щодо підготовки та проведення уроків у дистанційному форматі, які взято до роботи.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6477550
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2726
2945
10714
6436083
79078
69298
6477550

Ваш IP: 18.222.23.119
На сервері час : 2024-04-25 20:51:17
return_links(3); ?>