Оцінили результати неформального навчання 24 кухарів із трьох областей України!

зображення viber 2021 11 29 14 34 26 639У рамках співпраці Державна служба зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine завершилася 3-місячна робота з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України. У рамках підписаної із німецькими партнерами угоди, один із найпотужніших закладів профтехосвіти служби зайнятості - Рівненський центр ПТО ДСЗ на базі свого навчально-виробничого комплексу у Рівному працював із 24 претендентами - кухарями із Полтавщини, Харківщини і Луганщини.

Заступниця директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко прокоментувала: «Ми маємо відмінний досвід оцінювання майстерності кухарів, адже із 2016 року видали свідоцтва державного зразка понад 160 кухарям України! Зокрема, у поточному році свідоцтва державного зразка вже отримали 48 претендентів, у т.ч. - за проектом GIZ.

#неформальне_навчання_giz_рівне_цпто

Динамічна робота з підтвердження результатів неформального навчання кухарів – це сучасний формат співпраці із безробітними і закладами громадського харчування, із залученням кращих представників галузі, адже ринок вимагає оперативного наповнення кваліфікованими кадрами. До проекту GIZ заклад освіти підійшов із відмінним досвідом та ентузіазмом. Сучасна матеріально-технічна база з підготовки кухарів дозволяє наповнювати ринок справжніми професіоналами!».

Старша майстриня РЦПТО Олена Хоміна зауважила: «Ми раді вітати 24 претендентів із трьох областей із успішним підтвердженням своєї кухарської майстерності!». Кожна обласна служба направила до Рівного по 8 кухарів, які прагнуть офіційного працевлаштування та офіційного підтвердження професійної кваліфікації. Серед делегованих претендентів - троє із числа внутрішньо переміщених осіб.

зображення viber 2021 11 29 11 55 57 424 зображення viber 2021 11 29 12 47 05 165

241769798 3011919545731006 2001843057124006608 n зображення viber 2021 11 29 12 47 04 307

Кваліфікаційна комісія працювала у наступному складі професіоналів: Олександр Жуковський (голова комісії, шеф-кухар, кейтерингова компанія), Олена Самолюк та Людмила Севрук ( членкині комісії, Рівненський кооперативний економіко-правовий фаховий коледж).

зображення viber 2021 11 29 12 48 52 179

В останній день роботи комісії особливо було відзначено кухаря Артема Рижова, направленого Попаснянським районним ЦЗ Луганської області.

зображення viber 2021 11 29 11 55 56 866 зображення viber 2021 11 29 14 34 35 098

Єдиний серед жінок-претенденток чоловік поділився, що справу кухарську любить та поважає. Його роботу і майстерність вже оцінюють власники і відвідувачі одного із столичних закладів. Кваліфікований кухар подякував за унікальну можливість здобути нові комунікації, новий досвід, а головне – за офіційне визнання своєї професійної кваліфікації. Згідно своєї технологічної карти він готував український борщ, м’ясний рулет, смажену картоплю, вареники з м’ясом та налисники із сиром. Страви смакували та були чудово презентовані.

Нова, цікава та продуктивна співпраця українських та німецьких партнерів на даному етапі завершилася. Попереду інші виклики та актуальні ідеї. І Рівненський центр ПТО ДСЗ готовий долучитися до нової співпраці, адже незмінно тримає високу планку працездатності та ефективної роботи!

зображення viber 2021 11 29 12 49 12 540

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7915207
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3761
4407
23453
7856570
107519
134353
7915207

Ваш IP: 216.73.216.115
На сервері час : 2025-05-24 07:26:36
return_links(3); ?>