Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!
У Рівненському центрі ПТО ДСЗ за 3,7 місяця стають кваліфікованими кухарями. Свої нові знання та навички продемонстрували на державній кваліфікаційній атестації (ДКА) безробітні, скеровані на навчання службою зайнятості Рівненщини і Волині. Обравши професію кухаря вони жодного разу не пошкодували про вибір. Перші самостійні професійні здобутки кухарів оцінили й рівненські ресторатори.
#кухар_рівне_цпто #навчаємо_безробітних_рівне_цпто #твоя_нова_професія_рівне_цпто
Анатолій Войкін за освітою інженер-проєктувальник. Готувати любив завжди. У далеких 80-их свій перший кулінарний досвід отримав на військовій кухні. «Через стільки років я вдосконалююся! Відверто був вражений сучасними технологіями, професійним навчальним обладнанням. Під час навчання зрозумів, наскільки галузь вдосконалилася. Моя виробнича практика на базі ГРК «Софія» - це цінний досвід приготування національних страв – українських, молдавських, французьких, а також салатів та страв на грилі». Кваліфікаційна робота слухача – 10-тишаровий салат «Снігова Королева». Тут поєднано різні інгредієнти – крабові палички, шинка, сир, товчений арахіс, гранат… «Салат недешевий, але надзвичайно смачний!».
Талант пана Анатолія давно оцінили родина, друзі, знайомі. «Мрію працювати в престижному ресторані Рівного!»,- зізнається випускник. І має шанси! Власник рівненських ресторанів вже переконався у професійному потенціалі кухаря та його вмінні працювати.
Людмила Юсюк довго не вагалася. На іспит обрала непросту в приготуванні, але вишукану страву – щуку фаршировану. «Чоловік повернувся із вдалої риболовлі, і я зрозуміла, що готуватиму!». Педагоги та члени комісії зауважили, що Її робота не лише підтвердила 3-й кваліфікаційний розряд, але й претендувала на значно вищий – 5-й.
Світлана Ковальчук вважає, що в роботі кухаря важливо все: якість та асортимент продуктів, чистота на кухні, красива подача і, головне, натхнення. Про приготування страв мріяла з юності. І ось, через 30 років професійна зв’язківець, яка потрапила під скорочення, радикально змінює професію. Для своєї кваліфікаційної роботи обрала страви японської кухні. «Супи Том Ям та Равен не лише смачні, багаті вишуканими відтінками, але й красиві! Вони різні – один із свинини, інший із морепродуктів. Спеціальні вимочування, бульйони, соуси, екзотичні інгредієнт - усе додає пікантності та насолоди». Випускниця працюватиме у рівненському ресторані «Мацурі». «У Центрі вразила навчальна кухня і професійне навчальне обладнання!», - ділиться слухачка. А найкращим визнанням для кухаря вважає порожні тарілки.
Теоретична і практична підготовка кухарів на базі навчально-виробничого комплексу, виробнича практика в кращих закладах харчування, новий комунікаційний досвід та прагнення працювати дозволили слухачам здобути незмінно затребувану професію.
За результатами навчання та іспиту старша майстриня Олена Хоміна усім вручила свідоцтва державного зразка «Кухар 3 розряду». А відмінна орієнтація на професійність та пропозиції роботодавців – чудовий шанс покращити свій добробут та стати на новий шлях.
Більше цікавих світлин - на офіційній сторінці у Фейсбук
Подобається професія? Любите готувати? Приходьте на навчання! Вже 24 січня стартує нова група!
Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua , а також у Telegram Instagram Facebook YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne
або за телефонами +38067363 88 27, +38096 539 53 59.