Не тільки мріяти, а й реалізовувати мрії.

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta19 вересня відбулася державна кваліфікаційна атестація у групі слухачок за професією «Швачка», які у Рівненському центрі ПТО ДСЗ навчалися за змішаною формою.

– Змішана форма навчання має суттєві переваги для здобувачів освіти, дякуючи їй,
вони ефективніше набувають необхідних компетентностей, – розповідає викладач Поліна Долганська. – По перше, у слухачів з’являється шанс навчатися з мінімальним відривом від виробництва. По-друге, це робить заклад освіти доступним для здобувачів з географічно віддалених регіонів. Тож змішана форма навчання для слухача – це завжди зручно і вигідно. Хочу одразу похвалити наших слухачок за старанність та ретельність.

– Для цих жінок робота у сфері легкої промисловості стала першим досвідом. Наприклад, Яна Куст вісім років працювала кухарем у Польщі, в Україну повернулася цієї зими, а вже у червні записалася на навчання за вищевказаною професією. На запитання, чому вирішила змінити фах, відповідає, що поцікавилася на ринку праці, скільки заробляють швачки, тож вирішила здобути ще одну затребувану професію.

– Переважна більшість жінок так чи інакше беруться вдома до шиття: то штори чи
кухонні рушники треба підрубити, то вкоротити штани дитині, – говорить слухачка Анна Куцюк. – Але одна справа вміти шити щось для себе, а інша – навчитися цієї професії так, щоб потім нею заробляти на хліб. Ми успішно оволоділи теоретичною частиною у закладі освіти, а практичні навички відпрацювали на рівненській фірмі ФОП «Корб-лейбл».

Це підприємство спеціалізується на пошитті галантерейних виробів, тож ми навчилися шити жіночі рюкзаки з екошкіри та матеріалу, – до розмови приєднується Оксана Кричильська. – Чесно скажу, робота не з легких. Але це – робота, а, отже, реалізований шанс на щомісячний дохід. А ще можна спробувати шити для клієнток вдома – це теж хороший варіант заробітку.

– Одразу хочемо сказати, що майстер на виробництві нас усіх хвалила за якісну роботу, бо браку ми не допускаємо, – додає ще одна слухачка Яна Куст. – Підприємець задоволений якістю нашої роботи, а тому після закінчення навчання він нас працевлаштовує у себе на підприємстві. Тож ми щиро вдячні за науку нашому педагогу Поліні Миколаївні Долганській.

Свідоцтва державного зразка слухачкам вручила заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ із навчально-виробничої роботи  Руслана Бодренко.

–  Дуже приємно, що ми,  як заклад освіти, допомогли  вам  знайти себе у професійній сфері, – сказала Руслана Володимирівна. – Бажаємо швидкого працевлаштування, приємного колективу, гарної робочої атмосфери,  отримувати  задоволення від роботи, і,  звичайно, фінансову стабільність.

 

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6786641
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1702
2748
15605
6746389
94519
105507
6786641

Ваш IP: 3.23.101.82
На сервері час : 2024-07-27 09:04:20
return_links(3); ?>