Коли поважаєш свою мрію

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Шлях до омріяної професії у дубровичанки Наталії Місько зайняв досить тривалий час. Як каже сама Наталія Анатоліївна, для мами вона вчилася майже п’ять років, здобуваючи вищу освіту, а для себе – 4,5 місяці. Тож, закінчивши вуз навесні 2005 року, вже восени вона скористалася послугами служби зайнятості, і її направили на навчання за професією кравець 4 розряду на базі Сарненського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ. Адже все своє свідоме життя пані Наталя хотіла шити гарний одяг і не просто шити, як це робить любитель, а професійно. Донині жінка добрим словом згадує майстра виробничого навчання Оксану Федорівну Мороз, яка щедро передавала свої знання і навички допитливій слухачці і називає її своєю другою мамою.

Після завершення навчання Наталія Місько влаштувалася на роботу у Дубровицький центр позашкільної освіти, де працювала керівником гуртка м’якої іграшки. На роботі вчила дітей рукоділлю, шила костюми для виступів вихованців центру, а вдома працювала для душі, моделюючи ошатний одяг для рідних та друзів.

На питання, коли прийшла думка відкрити власну справу, підприємиця усміхається:
- Все вирішилося якось миттєво. А наштовхнув мене на цю ідею чоловік, який сказав, що настав час відкривати власну справу, щоб я сама керувала своїм життям. Початок моєї підприємницької діяльності припав на 2019 рік, саме у розпал Коронавірусу. За кілька днів я розрахувалася з роботи і почала самостійно освоювати ази підприємницької діяльності..

Треба сказати, що тоді зірки щасливо зійшлися. Наталія Місько орендувала приміщення у центрі Дубровиці, відкрила «Салончик тканин «Кравчиня» і найняла на роботу швачку. Ідея, як виявилося, була дуже вдала, бо вибираючи тканину, клієнтки тут же на місці можуть підібрати модель сукні чи костюма і оформити замовлення на пошиття. Роботи вистачає, як каже пані Наталя, щоб на щось пожалітися – не вистачає часу. Рік тому, наприклад, мала велике замовлення на пошиття військової форми.

17 років минуло з тієї пори, як Наталія Місько здобула професію кравця і каже, що донині жодного разу про це не пошкодувала. І, як підтвердження, – минулого року, працюючи за дистанційним методом навчання, написала бізнес-план на розвиток власної справи і успішно його захистила. Нині її бізнес виходить на новий виток розвитку – на отримані грантові кошти підприємиця купила сучасну вишивальну машину і незабаром у «Салончику» дубровичани і гості міста зможуть купувати вишукані вишиванки.

- Просто не треба боятися зробити крок назустріч своїй мрії, – говорить Наталія Місько. – Бо людина, котра прислухається до свого серця, рано чи пізно почне укладати життя так, як вважає за потрібне і завжди буде у виграшу.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787456
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2517
2748
16420
6746389
95334
105507
6787456

Ваш IP: 3.145.51.166
На сервері час : 2024-07-27 13:55:21
return_links(3); ?>