За пів року в Олександрії зроблять з вас кваліфікованого тракториста

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Вчорашні безробітні, а нині – робітники ТзОВ «Мізоч-Агропродукт» – Максим Лавринюк та Назарій Семенчук живуть у селі Білашів і щодня доїжджають у Мізоч на роботу. Кажуть, що тим, як тепер складається їхнє життя задоволені: робота – під боком, тим більше така, що не тільки подобається, а й приносить вагому заробітну плату, на яку можна жити, реалізовувати мрії і задуми. До наступної весни, наприклад, юнаки планують купити автомобілі, щоб їздити на роботу «на своїх колесах».

Сільськогосподарське підприємство, де вони нині працюють спеціалізується на вирощуванні зернобобових та олійних культур. І хоч на календарі початок жовтня, у Максима Лавринюка зараз гаряча жнивна пора. Він на комбайні Claas Lexion, обмолочує сою. Каже, що доведені йому завдання виконує, тож на заробітну плату не скаржиться. На запитання, де оволодів навиками роботи на комбайні сучасної генерації відповідає, що в Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ, де крім традиційних пострадянських тракторів МТЗ-821, ДТ-75 є потужний парк сучасних сільськогосподарських машин – Foton 1254, Dongfeng 244, John Deere 8360 R, комбайн John Deere 2084.

- Сьогодні я працюю на комбайні, а після жнив знову сяду на трактор, – говорить Максим Лавринюк.

Назар Семенчук за кермом трактора John Deere 8420 зараз мульчує поверхню поля подрібненими стеблами соняшнику. Згодом до трактора приєднає культиватор Європак і готуватиме грунт під наступний посів озимої пшениці. На запитання чим буде займатися, коли закінчиться робота у полі відповідає, що протягом зими ремонтуватиме ввірену йому сільськогосподарську техніку й готуватиметься до весняно-польових робіт. Тобто роботу людина матиме постійно і, відповідно, заробіток.

Хлопці вдячні працівникам Здолбунівського управління Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості, які скерували їх на навчання до Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ЦПО ДСЗ. Добрими словами вони згадують викладачів і майстрів навчального відділення, котрі ділилися з ними знаннями і навиками професії тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія А1). Розповідають про потужну  навчально-виробничу базу відділення, де є сучасний парк спеціалізованої сільськогосподарської техніки, слюсарна майстерня, майданчики для відпрацювання керування транспортом, оснащені кабінети спецтехнологій. За період навчання юнаки опанували теоретичні знання з будови транспортних засобів, а, головне, мали  можливість керувати тракторами та комбайном в умовах реального поля. Тож не дивно, що вчорашні безробітні, котрі протягом пів року ефективно оволоділи робітничою професією сьогодні не просто мають постійну роботу в одному з аграрних підприємств області – в трудовому колективі їх вважають перспективними робітниками.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6786539
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1600
2748
15503
6746389
94417
105507
6786539

Ваш IP: 3.17.164.75
На сервері час : 2024-07-27 08:25:03
return_links(3); ?>