Рівненський ринок праці потребує кваліфікованих продавців

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

5 жовтня відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Продавець продовольчих товарів» у Рівненському центрі ПТО ДСЗ та Костопільському управлінні Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості.

Протягом майже п’ять місяців 16 слухачок опановували непросту науку бути сучасним продавцем продовольчих товарів. Адже сучасний продавець – це кваліфікований спеціаліст у галузі товарознавства, професійний консультант і помічник покупця. Він досконало знає асортимент товару, виступає посередником між виробниками товарів і покупцями. Здобувачі освіти вивчали товарознавство продовольчих товарів, організацію торговельних процесів, основи роботи на реєстраторах розрахункових операцій, основи бухгалтерського обліку, навчилися працювати на касових апаратах і касових системах.

- Продавцем продовольчих товарів не кожен зможе працювати, – розповідає викладач Рівненського центру ПТО ДСЗ Валентина Миколаївна Зубік. – Не кожен витримає високе психологічне навантаження, бо у цих магазинах постійно великий наплив покупців. Треба вміти відчувати настій покупця, правильно підійти до нього. Крім того, важливо вивчити асортимент товарів, адже він постійно оновлюється і самостійно оновлювати свої знання.

Треба сказати, що усі слухачки знаннями оволоділи у повній мірі.  Виробничу практику проходили, як з’ясувалося потім, за місцем наступного працевлаштування, бо усі роботодавці, у котрих вони працювали, залишилися задоволені рівнем їх підготовки і запропонували їм постійне місце роботи. Наприклад, костопільчанку Руслану Єфімову готова працевлаштувати ФОП Кулик І., млинівчанок Олену Баранович і Світлану Лесик до себе на роботу беруть ФОП Баркова О.М. та ФОП Краснолюба-Дячук А.І. Дубенчанки Світлана Кириченко і Наталія Юхимчук добре зарекомендували себе на виробничій практиці у ФОП Шегера Е.В. До речі, це не перші випускники Рівненського центру ПТО ДСЗ, яких вона бере на роботу. А  ВПО Тетяна Матосова, яка приїхала до Рівного з Маріуполя, буде працювати у ТзОВ «АРГО-Р» магазин SPAR у Рівному. Для решти випускників пропозиції щодо наступного працевлаштування запропонує Костопільське управління Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості, бо у продавцях цієї категорії є постійна потреба.

Перевага служби зайнятості у підготовці робітничих кадрів є у тому, що потрібних наринку праці фахівців ми готуємо у стислі терміни і на потребу роботодавців, – говорить завідувачка Костопільського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Калениківна Харченко. – Такий підхід до навчання дорослого населення є найоптимальнішим!.

 

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787316
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2377
2748
16280
6746389
95194
105507
6787316

Ваш IP: 3.138.69.160
На сервері час : 2024-07-27 12:59:25
return_links(3); ?>