Працювати самому і дати роботу іншим

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Десять років тому за направленням від служби зайнятості до Рівненського центру ПТО ДСЗ на курси за професією кравець 3 розряду прийшла тендітна, мов билиночка, дівчина. Наталія Ліпінська тоді щойно закінчила автотранспортний коледж і зрозуміла, що працювати за фахом логіст не хоче, бо не лежить до цієї справи душа. Тож звернулася до служби зайнятості. Після закінчення курсів Наталя спочатку працювала на швейному підприємстві, згодом почала працювати сама на себе. З часом  орендувала приміщення і відкрила цех з пошиття модного одягу, оформила кредит й купила сучасні швейні машинки, взяла на роботу трьох швачок. Вона не втратила контактів із викладачами і майстрами виробничого навчання, які вчили її і час від часу звертається до них за професійною порадою.  А товариські стосунки з викладачем Поліною Миколаївною Долганською підтримує донині.

Кажуть, старий друг – кращий за двох нових. Тож нині ця мила жінка знову звернулася до Рівненського центру ПТО ДСЗ з замовленням підготувати для її цеху кваліфіковану вишивальницю. Бо у квітні самостійно написала бізнес-план для участі у мікрогрантовій програмі «Власна справа», успішно захистила його і на отримані кошти купила свою мрію – промислову вишивальну машину Brother 600 II, яка під вмілими руками здатна творити дива.

- Виконую індивідуальні замовлення і так звану «масовку» також вишиваю, – розповідає Наталія Ліпінська. – Але прийшла до висновку, що для розвитку справи треба щоб у нас працювала ще одна кваліфікована вишивальниця. Тим більше, що на наше оголошення відгукнулася молода жінка із Білої Криниці.

Протягом трьох місяців безробітна Наталія Боровець оволодівала фахом вишивальниці 2 розряду. Вона навчилася виконувати прийоми роботи на автоматичних та напівавтоматичних вишивальних машинах, бездоганно зап’ялювати тканину та відцентровувати малюнок. А ще у процесі навчання виявилося, що вишивальниця повинна вміти малювати простий геометричний орнамент, умовно-плоскі предмети у фронтальному положенні, зображати об’ємні предмети прямокутної та циліндричної форми у перспективі, виконувати малюнки рослин і квітів, ескізи букетів квітів тощо. І ці вміння Наталія також опанувала.

Майбутнє свого цеху підприємиця Наталія Ліпінська бачить у пошитті одягу із вишивкою, планує самостійно розробляти дизайн малюнків. Перші вироби, які вона виготовила на новій вишивальній машинці – це військові шеврони.  Крім того, вона активно допомагає нашим військовим: на волонтерських засадах її працівниці шили спальники, теплі флісові куртки для ЗСУ, рукавиці для тероборони.

В наш непростий час, коли на зміну Коронавірусу у нашу країну прийшла війна, закривається чималий відсоток малого і середнього бізнесу. Але приклад Наталії Ліпінської показує, що той, хто думає про майбутнє, не здається ніколи. Така людина буде не тільки шукати шляхи, щоб заробити на родину, вона свідомо буде підтримувати економіку краю, створить робочі місця і працевлаштує безробітних. Вона дбає про розвиток свого швейного цеху, вкладає кошти у професійне обладнання і чекає на кваліфікованих швачок. Тож ті, хто не здається за жодних обставин, просто приречені на успіх.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787208
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2269
2748
16172
6746389
95086
105507
6787208

Ваш IP: 18.217.112.20
На сервері час : 2024-07-27 12:25:38
return_links(3); ?>