Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – професія для технічного інтелектуала

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

9 жовтня на базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ завершили навчання семеро слухачів за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» 2 (1-2) та 3 розряду.

Протягом семи місяців здобувачі освіти «з нуля» опановували науку встановлювати причини неполадок автомобілів, вчилися розбирати несправні агрегати і вузли, міняти окремі деталі і знову проводити їх зборку тощо.

- Навчатися на слюсаря з ремонту автомобілів – нелегка справа, – розповідає майстер виробничого навчання Ігор Михайлович Баранець. – Для успішного освоєння професії треба мати хороше знання фізики, електротехніки, алгебри, геометрії, креслення. Адже спеціалісти цього профілю є працівниками широкого спектру, вони контролюють технічний стан автомобілів, обслуговують й ремонтують усі види колісного автотранспорту. Технічний інтелект, відповідальність та дисциплінованість –  ось ключові складові характеристики слюсаря з ремонту автомобілів.

Популярність і престижність цієї професії в Україні в останній період значно зросла. Це – сучасна професія, що користується великим попитом на ринку праці. Адже щороку випускаються нові моделі автомобілів і для їхнього ремонту й обслуговування, потрібні висококваліфіковані фахівці. Тому потреба у слюсарях з ремонту та обслуговування колісних засобів постійно зростає.

Хочу сказати, що досконало оволодівши цією професією, будеш затребуваним на ринку праці завжди, – говорить слухач Сергій Бондарець. – З тими знаннями і практичними навичками, які я отримав, навчаючись на базі Олександрійського навчального відділення, можна легко працевлаштуватися в автотранспортних і авторемонтних організаціях, на станції технічного та сервісного обслуговування автомобілів і навіть відкрити власну справу.

Основні критерії в нашій роботі це відповідальність, акуратність,оперативність, технічне мислення, висока емоційна стійкість та особистий контакт з клієнтами, – до розмови долучається ще один здобувач знань Олександр Пусяка. – Хочу додати, моя мрія здійснилася! Я буду працювати у ФОП Малько, де проходив виробничу практику.

Можна сказати, що слухачі  за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» 2 (1-2) та 3 розряду, які виходять зі стін Олександрійського навчального відділення рідко коли лишаються без роботи, бо ці кваліфіковані робітники нині дуже затребувані на ринку праці. Про це свідчить вже хоча б те, що  Ярослав Хмель став на роботу у ФОП Бондарчук О.В. (м.Рівне), Сергій Бондарець – у ФОП Бондарчук О.В. (м.Рівне ),   Артур Ферар  – у ФОП Гедз Ю.А. (Здолбунів), Дмитро Якимчук – у ФОП Давидюк (м.Рівне), Дмитро Щербак  працюватиме у фермерському господарстві «Світоч» (м.Корець). Як говорить завідувач Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ Олександр Васильович Сидорець: «Моя порада слухачам, які пов’язують своє життя з професією водія, тракториста чи слюсаря: якщо можете жити без техніки, то облиште і не займайтеся нею. Є чимало інших цікавих професій. Техніка любить відданих!».

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787267
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2328
2748
16231
6746389
95145
105507
6787267

Ваш IP: 3.139.103.49
На сервері час : 2024-07-27 12:41:34
return_links(3); ?>