Наш освітній заклад працює без канікул

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Наталія Бура та заступник директора із навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко 10 жовтня побували із робочим візитом у Березнівській міській раді, де представили мешканцям територіальної громади потенційні можливості Центру у напрямку здобуття якісної професійно-технічної освіти. Вони зустрілися із керівниками відділів та управлінь міської ради, роботодавцями, представниками громадських організацій Березнівщини, внутрішньо переміщеними особами та працівниками першого відділу РТЦК та СП.

Міський голова Руслан Пилипчук, за активної підтримки якого відбулася зустріч, надзвичайно високо оцінив діяльність Центру в умовах сьогодення –

Сучасні підходи Рівненського ЦПТО, потужна навчально-виробнича база дозволяють дорослому населенню вибрати підходящий фах із широкої палітри 58 ліцензованих робітничих професій і у стислі терміни (у середньому за 3-4 місяці) стати затребуваним на ринку праці. Перевагою навчального закладу також є максимальне врахування вимог роботодавців, висока ймовірність працевлаштування наших слухачів, впровадження новітніх технологій навчання, можливість навчатися за індивідуальною та дуальною формами та комфортна атмосфера навчання для людей різного віку.

Треба відзначити, що по завершенні навчання слухачі отримують документ державного зразка. Також вартим уваги є і те, що центр має широко розгалужену мережу навчальних відділень на території області, тож потенційні слухачі можуть навчатися в одному з навчальних відділень поблизу місця проживання або скористатися сучасними методами дистанційного навчання. Також Рівненський центр ПТО ДСЗ у своїй роботі широко практикує індивідуальну та дуальну форми здобуття професійної освіти.  Індивідуальна форма навчання проходить на робочому місці (на виробництві) або шляхом стажування з подальшим працевлаштуванням у роботодавця. А дуальна форма – це спосіб навчання, за яким теоретичний матеріал опановується в освітньому закладі з педагогом, а практичне навчання проходить на виробництві. Простими словами, це коли у процесі навчання близько 50% практики та 50% теоретичних знань. Це – ідеальні умови для старту кар’єри. Такий підхід суттєво відрізняється від практичних відпрацювань, оскільки в його основі не тільки закріплення теорії на практиці, а саме навчання в умовах виробництва. Після випуску учні, які навчалися за дуальною формою, вже знають та вміють працювати з технікою, розуміють усі технологічні процеси та мають досвід взаємодії з досвідченими фахівцями підприємств. Часто слухачам центру пропонують відкриті вакансії на тому ж підприємстві, де вони здобувають практичні навички, тож рівень їхнього працевлаштування після навчання доволі високий. Центр забезпечує проживання слухачів під час професійного навчання у гуртожитку готельного типу. А витрати, пов’язані з організацією навчання безробітних, проживання та проїзду до міста, де знаходиться навчальний заклад, фінансуються службою зайнятості.

Така послуга від державної служби зайнятості є надзвичайно актуальною для роботодавців, внутрішньо переміщених осіб та наших захисників, які повертатимуться додому після демобілізації.

Сьогодні бажаючі з усієї України можуть вибрати будь-яку із 58 ліцензованих робітничих професій, безкоштовно пройти навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації і отримати свідоцтво про професійну освіту державного зразка, – звернулася до присутніх директор центру Наталія Бура. – Ми маємо по-справжньому широку палітру робітничих професій: готуємо верстатників деревообробних верстатів, токарів, фрезерувальників, столярів будівельних, ковалів ручного кування, водіїв, трактористів усіх категорій, працівників індустрії краси, продавців, швачок та багато інших гостро затребуваних нині фахівців. Але не лише робітничі професії складають гордість нашого центру. Ми також проводимо короткотривалі курси з підвищення кваліфікації для поглибленого вивчення нових технологій та сучасних методів роботи у певній галузі. Наш центр єдиний у західному регіоні готує операторів дронів. А також ми готуємо операторів з обробки інформації та програмного забезпечення, у  нас  сертифіковані викладачі читають курс «Основи роботи з системами штучного інтелекту». У нашому центрі слухачі отримують ґрунтовні знання в сфері підприємництва, бізнес-планування, маркетингу, оподаткування і звітності, які в майбутньому ефективно застосовуватимуть на практиці при веденні власної справи. Треба відзначити, що 80 % саме наших слухачів успішно захистили бізнес-плани, отримали мікрогранти і розвивають власний бізнес у відповідності із реалізацією програми єРобота.

Заступник директора із навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко зупинилася на такій важливій формі навчальних послуг як співпраця із роботодавцями та навчання слухачів за ваучером:

Перевага нашого освітнього закладу у тому, що у стислі терміни ми готуємо кваліфіковані робітничі кадри на замовлення роботодавців, – сказала Руслана Володимирівна. – Проводимо підготовку кадрів та підвищення кваліфікації працівників на замовлення роботодавця. Ми організовуємо виробничу практику слухачів безпосередньо на робочих місцях. Тож людина вже в процесі навчання знає, які вимоги до неї у майбутньому буде ставити роботодавець. Вартим уваги є навчання за ваучером.  Ваучер – це документ, який дає право на безоплатне оволодіння професійними навичками. Ним можуть скористатися особи, які не перебувають на обліку у службі зайнятості, віком 45+ і мають страховий стаж не менше 15 років. У цей перелік входять звільнені з військової служби (крім строкової), внутрішньо переміщені особи й особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи та інші.

Під час зустрічі у сесійній залі Березнівської міської ради налагодилося жваве ділове спілкування між представниками громади та адміністрацією Рівненського центру ПТО ДСЗ. Наталія Бура і Руслана Бодренко відповідали на запитання зацікавлених осіб, надавали кваліфіковані консультації як роботодавцям, так і тим, хто перебуває у пошуку роботи.

Результатом цієї змістовної робочої зустрічі із представниками Березнівської територіальної громади стало підписання Меморандуму про співробітництво і партнерство між Рівненським центром ПТО ДСЗ та Березнівською міською радою.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6786580
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1641
2748
15544
6746389
94458
105507
6786580

Ваш IP: 3.145.171.111
На сервері час : 2024-07-27 08:47:58
return_links(3); ?>