Служба зайнятості завжди йде назустріч слухачам

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Протягом чотирьох місяців безробітна Вараської філії Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Першута навчалася за дуальною формою навчання за професією продавець продовольчих товарів. Дівчині 19 років і це перша робітнича професія у її житті. Розповідає, що робота продавця їй подобалася давно, вона любить спілкуватися із покупцями, допомагати їм визначатися із товаром. Протягом року вона працювала продавцем, не маючи відповідної освіти, і ось власниця магазину, де вона працює, запропонувала їй здобути відповідні професійні знання через службу зайнятості. Тетяна Першута вважає, що витрачений на навчання час, не минув даремно. Нині вона отримала свідоцтво державного зразка, яке дає їй право працювати за омріяним фахом.

- Мені подобається, коли з магазину людина виходить із настроєм, говорить тобі «до побачення» і дякує, – говорить Тетяна. – Це означає, що покупець щоразу повертатиметься сюди. І справа не лише в тому, щоб купили товар, відбувається обмін позитивною енергетикою і це круто!

Як підказує життєвий досвід, дуальна форма навчання – одна з найефективніших. Такий підхід працює за принципом 70/30. Слухачі можуть проводити 3–4 дні протягом тижня на підприємстві й 1–2 дні вивчати теорію з викладачем.

У цьому конкретному випадку слухачка Тетяна Першута отримувала теоретичні знання за дистанційним методом навчання, бо їй було складно щоразу доїжджати на навчання до Костопільського навчального центру і ми пішли їй назустріч, – розповідає начальник навчального відділення Наталія Калениківна Харченко. – Адже ми вчимо доросле населення, тож найголовніше, щоб людина отримала освіту і професію, яка дасть їй змогу заробляти на хліб. Одна із особливостей дуальної форми навчання: під час роботи на підприємстві наші слухачі входять до штатного персоналу підприємства і отримують зарплату. І у цьому випадку здобування освіти через службу зайнятості вигідно відрізняється від навчання в інших освітніх закладах. У нас вчиться доросле населення, котре якнайшвидше прагне отримати фах, щоб заробляти гроші, бо вже сьогодні має утримувати свої родини.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787496
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2557
2748
16460
6746389
95374
105507
6787496

Ваш IP: 3.145.204.140
На сервері час : 2024-07-27 14:08:50
return_links(3); ?>