Кухарі – професія завжди затребувана

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Майже десять років тому в Україні набрала популярності дуальна форма навчання, яка ефективно поєднує засвоєння здобувачами освіти теоретичних знань у навчальному закладі і відпрацювання ними практичних навичок на виробництві, і дуже часто – за місцем майбутньої роботи слухача. Переваги цієї форми навчання першими належно оцінили роботодавці, адже в результаті вони отримують кваліфікованого робітника вже навченого працювати на їхньому виробництві.

- Наші слухачки протягом майже трьох місяців вивчали технологію приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, організацію виробництва та обслуговування, гігієну та санітарію виробництва, фізіологію харчування, – розповіла майстер виробничого навчання Рівненського центру ПТО ДСЗ Світлана Юріївна Клімчук. – Вони навчилися користуватись збірником технологічних карток, визначати відсоток відходів, користуватись таблицею взаємозаміни продуктів для страв, розрахувати сировину на необхідну кількість порцій, робити перерахунок овочів в залежності від сезону. Набуті знання стануть їм у пригоді, коли вони почнуть працювати кухарями.

П’ять слухачок Рівненського центру ПТО ДСЗ протягом майже трьох місяців здобували освіту за дуальною формою навчання з використанням технологій дистанційного навчання за професією «Кухар» 3 розряду. Навчалися безробітні жінки з Рівненщини, Житомирської та Чернігівської областей. У кожної своя історія про те, як вони потрапили на навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ. Наприклад, Світлана Лимар у минулому мала свій магазинчик канцтоварів у Коростені, існування якого припинилося із початком війни. Світлана Миколаївна за освітою – бухгалтер. Вона розповідає, що вирішила спробувати себе у професії кухаря і пов’язує з нею великі надії у майбутньому. Ще одна мешканка Коростеня Наталія Гожа 15 років пропрацювала робітницею на хлібзаводі, потрапила під скорочення кадрів. І знову людині на виручку прийшла служба зайнятості – на початку листопада вона розгортає нову сторінку трудової біографії – працюватиме кухарем у ДНЗ №15.

Юлію Головач на навчання скерувала Сарненська філія Рівненського ОЦЗ. Кілька років тому вона працювала продавцем продовольчих товарів у Клесові, через проблеми зі здоров’ям тривалий час лікувалася, потім стала на облік у службі зайнятості.  Розповідає, що під час проходження виробничої практики у КНП «Клесівська районна лікарня», набуті знання і навички отримали високу оцінку в адміністрації медичного закладу, тож їй запропонували постійне місце роботи. Жителька Чернігова Наталія Прокоп’єва має середню спеціальну освіту за професією агроном. За фахом працювати не склалося, тож навчання у Рівненському центрі ПТО ДСЗ дало їй можливість оволодіти професією кухаря і стати затребуваною на ринку праці – її чекають на роботу у їдальні Чернігівської гімназії №31. Туди ж після успішного проходження виробничої практики прийде на роботу Ірина Бережна.

Тож вже навіть на прикладах наших слухачок вкотре переконуєшся, що служба зайнятості виконує одну з найгуманніших місій – дає людині шанс на нормальне трудове життя, відчути себе потрібною, мати можливість заробляти на хліб.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua
Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7846174
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2065
3885
24584
7796562
38486
134353
7846174

Ваш IP: 3.22.120.195
На сервері час : 2025-05-09 12:38:27
return_links(3); ?>