Візитна картка закладу

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Безробітна Софія Марк за направленням Костопільського управління Рівненської філії обласного центру зайнятості протягом 2,5 місяця навчалася за професією «Бармен» 4 розряду за дистанційною технологією. Софія нещодавно закінчила загальноосвітній навчальний заклад, тож професія бармена – перша сходинка у її трудовій біографії.

На запитання чому їй захотілося здобути саме цю професію Софія Марк усміхається:
- Подобається кафе «Cofesiti», що знаходиться у Костополі: тут цікавий сучасний інтер’єр, панує затишок, тому люди люблять тут бувати. А щодо професії, то мені імпонує той особливий шарм, з яким професійний бармен виконує свою роботу, довірча атмосфера, що встановлюється між ним і відвідувачем. До речі, крім обов’язків бармена паралельно працюватиму ще й баристою. Готуватиму модні зараз так звані бульбашкові чаї або, як на них ще кажуть, – бамблчаі.

Протягом навчання зі слухачкою ґрунтовно попрацювали викладачі Рівненського навчального центру Олеся Анатоліївна Вознюк та Валентина Миколаївна Зубік. Софія Марк добре засвоїла знання з предметів «Технологія приготування змішаних напоїв», «Організація та обслуговування в ресторанах», «Устаткування підприємств ресторанного господарства». «Товарознавство харчових продуктів», «Облік, звітність та калькуляція», «Санітарія та гігієна». А от виробничу практику слухачка проходила за місцем майбутньої роботи.

Професію бармена відносять до типу професій «людина-людина», бо головним предметом праці для нього є відвідувач, який прийшов у ресторан, кафе чи бар, а головною метою його праці є оперативне обслуговування відвідувачів та розрахунок з ними. Дуже часто цей фах вимагає від працівника особливих рис: вміння інтелігентно і врівноважено спілкуватися з клієнтом, підтримувати контакти з людьми, розумітися на їх індивідуальних смакових вподобаннях, він повинен володіти мистецтвом приготування різноманітних алкогольних та безалкогольних коктейлів, розумітися на секретах їх рецептури й ефектній презентації напоїв. Дуже важливими для представників цієї професії є уважність, хороша пам'ять, охайність та естетичний смак. І дуже часто буває так, що саме бармен стає візитівкою закладу відпочинку і до нього щоразу повертаються клієнти, щоб відчути особливу товариську ауру.

 

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7846110
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2001
3885
24520
7796562
38422
134353
7846110

Ваш IP: 3.137.210.133
На сервері час : 2025-05-09 12:24:32
return_links(3); ?>