Професійне навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

У рамках урядової програми з підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни на ринку праці шляхом професійного навчання (Постанова Кабінету Міністрів України від 15.10.2023 №984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості» Рівненський центр ПТО ДСЗ пропонує освітні послуги за 52 професіями та 140 програмами підвищення кваліфікації (додатки 1 та 2). До послуг слухачів 5 навчальних відділень – у Рівному, с. Олександрії (Рівненський район), смт Млинові, Костополі, Гощі і Сарнах, потужна матеріально-технічна база, висококваліфікований викладацький склад та сучасний гуртожиток готельного типу.

Для проходження професійного навчання необхідно подати документи онлайн (https://edveteran.dcz.gov.ua) або звернутись до найближчого структурного підрозділу служби зайнятості та надати:

  • заяву;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи;
  • посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу чи вищу освіту, або дублікати таких
  • документів або єДокумент про освіту (за наявності);
  • ідентифікаційний код;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни подають також копію довідки до акта огляду

 Ваш кар’єрний радник повідомить про подальші кроки щодо професійного навчання навказані у заяві електронну адресу та контактний номер телефону.

 Професійне навчання у закладі освіти здійснюється за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання. Строк навчання не перевищує 6 місяців. Навчання за професіями, визначеними переліком, сформованим Державним центром зайнятості для здобувачів освіти є безоплатним. За результатами професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями здобувачі освіти отримують свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації.

 У випадку, коли здобувач освіти проходитиме професійне навчання не за місцем реєстрації чи проживання йому, за наявності підтверджуючих документів, будуть компенсовуватися витрати на проїзд в обидва кінці до місця професійного навчання, виробничого навчання та виробничої практики залізничним і автомобільним транспортом (крім витрат на проїзд у м’яких вагонах, вагонах І класу, міського транспорту та таксі).

У разі вибору здобувачем освіти закладу освіти не за місцем реєстрації (проживання) його забезпечують безоплатним місцем проживанням на період професійного навчання. Проживання особи, яка супроводжує здобувача освіти з інвалідністю внаслідок війни І групи – також безкоштовне на період професійного навчання здобувача освіти.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6788026
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3087
2748
16990
6746389
95904
105507
6788026

Ваш IP: 3.145.154.150
На сервері час : 2024-07-27 19:01:31
return_links(3); ?>