Молодша медична сестра – витримка і добре серце

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Протягом трьох з половиною місяців за індивідуальними робочими навчальними планами, із застосуванням технології дистанційного навчання четверо слухачок оволодівали професією «Молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими».

Слухачки вивчали загальні основи проведення фізіотерапевтичних та найпростіших процедур, загальний та спеціальний догляд за хворими, вчилися приймати хворого за усіма правилами з дотриманням інфекційної безпеки. Виробниче навчання та виробничу практику вони проходили за місцем майбутньої роботи.

- Молодша медична сестра повинна знати правила санітарії і гігієни, призначення мийних засобів і правила їх використання, а також правила охорони праці, – розповідає позаштатний викладач Оксана Василівна Кравчук. – Це нелегка і відповідальна праця. Від їхньої добросовісності залежить стерильність операційних, чистота і порядок у приймальному відділенні та палатах пацієнтів. Вони купають хворих, обробляють пролежні, годують тяжкохворих. Наші слухачки навчилися виконувати нескладні медичні маніпуляції – постановка банок, гірчичників, компресів, клізм.

- Я проходила виробничу практику в операційному залі КНП «Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», а моя подруга Ніна Потапчук – у приймальному відділенні, – розповідає слухачка Олена Жук. – В мої обов’язки входить прибирання операційної відповідно до санітарних вимог. А Ніна допомагає медичній сестрі приймати пацієнтів у приймальному відділенні – переодягає, купає, супроводжує у палату..

Оксана Максимчук і Тетяна Руденко проходили виробничу практику в інфекційному та терапевтичному відділеннях КНП «Костопільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». До їхніх обов’язків належить супровід пацієнтів на обстеження у лікувально-діагностичні кабінети, вони допомагають старшій медичній сестрі отримувати медикаменти, інструменти, обладнання і доставляти їх у відділення. Вони дбають щоб у лікарняних палатах була чистота, за потреби перестилають постільну білизну, щоб хворий почувався максимально комфортно.

Наприкінці розмови слухачка Олена Жук сказала, що працювати у лікувальному закладі і виконувати обов’язки молодшої медичної сестри може не кожен, – навчаючись цій професії треба враховувати ще такий аспект, як вміння працювати з людьми, мати залізну витримку і просто добре серце.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787451
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2512
2748
16415
6746389
95329
105507
6787451

Ваш IP: 3.15.10.164
На сервері час : 2024-07-27 13:52:47
return_links(3); ?>