Державні грантові програми дають можливість реалізувати мрії

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Мріяти треба по-дорослому, щоб кожен проект у майбутньому обертався конкретною справою, давав прибуток, на який можна було б утримувати родину і  планувати подальше життя. І підтвердженням того, що українці планують своє прийдешнє, є хоча б той факт, що ще дванадцять слухачів Рівненського центру ПТО ДСЗ завершили навчання на курсі з отримання додаткових компетентностей «Розпочни свій бізнес: практичні аспекти діяльності». Люди вперше на папері, в цифрах, візуалізували свої мрії – хтось давно хотів відкрити магазин, хтось – кондитерську, а хтось – станцію технічного обслуговування. І все це стало можливим завдяки державній програмі підтримки малого і середнього бізнесу «Власна справа», спрямованій на створення нових робочих місць. Супровід групи було покладено на викладача Наталію Сирочук, яка вчила слухачів прораховувати усі ризики та прибутки від справи, визначати цільову аудиторію та визначати термін окупності.

Цього разу більшість слухачів була із числа безробітних Київської області. Для людини, котра втратила роботу, можливість займатися тим видом діяльності, до якого лежить душа – це дуже вагомий шанс на новий виток розвитку.

Слухачка Юлія Дроботенко переїхала на Рівненщину з Херсону, має статус ВПО. Вона мріє відкрити магазин якісного і недорогого одягу у Рівному, взяти на роботу продавця. Великим плюсом є те, що слухачка має досвід у цій сфері. Кошти гранту планує  використати на оренду приміщення, закупівлю товару та обладнання. Вікторія Гетьман хоче відкрити салон педикюру у Броварах. Очікує на успіх, бо конкурентів матиме небагато.

Щоб її заклад якісно відрізнявся від інших, планує взяти на роботу  хорошого спеціаліста, закупити сучасне обладнання і матеріали. Маргарита Бондар реалізує свою мрію – відкрити дитячий розважальний заклад, де з дітьми, які мають проблеми з мовленням, працюватиме спеціальний фахівець. А батьки, поки діти розважатимуться і працюватимуть із логопедом, могли б посидіти за чашкою кави у кав’яренці, що буде у сусідній кімнаті. Слухачка прорахувала, що витрати окупляться до року діяльності її закладу. У майбутньому планує відкрити  тренажерний зал з для мамочок, які люблять активний відпочинок. Олег Горбань із Ірпеня дбатиме про здоров’я потенційних покупців – він відкриє магазин овочів та фруктів, вирощених без нітратів. На грантові кошти орендує приміщення, купить холодильне устаткування, вітрини, стелажі та кондиціонер, який підтримуватиме відповідну температуру у приміщенні. Делікатна Оксана Мартинюк займає цілком непримиренну позицію, коли мова йде про якісні продукти харчування. Мрія слухачки – відкрити власну кондитерську, пекти смачні торти й тістечка, де буде цілковите «табу» на використання у випічці пальмової олії.

Рівнянин Сергій Оксенюк, який за сімейними обставинами звільнився із ЗСУ, відновлюватиме роботу свого столярного цеху. У нього є досвід роботи із корпоративними клієнтами – він виготовлятиме двері, вікна для будівельних компаній, а також майбутній підприємець орієнтований на клієнтів із середнім достатком. Броварчанка Тетяна Москальова, економіст за освітою,  вирішила змінити курс діяльності – вона хоче відкрити ательє з індпошиву одягу. А Ніна Ольшанська сама хоче стати консультантом із написання бізнес-планів та надавати послуги з аудиту. Один з найвищих рівнів рентабельності очікує Юлія Конушенко від своєї равликової ферми, слухачка планує укласти договори на поставку продукції у Європу і паралельно привчати до цього делікатесу співвітчизників. Віталій Славінський буде реалізовувати давню мрію – відкриє станцію діагностики електрообладнання автомобілів та встановлення водневих систем.

У ВПО Маргарити Геворгян – своя непроста історія. У 2014 році жінка виїхала із Горлівки, яку окупували загарбники, залишила там «розкручений» салон краси. Активні бойові дії минулого року вигнали її родину із Костянтинова, де вона також відкрила салон. Нині вона втретє розпочинає бізнес із нуля – відкриває салон краси у Рівному, яке назвала «Територією краси». Такій наполегливості й цілеспрямованості можна тільки позаздрити. І таких прикладів щоразу стає все більше і більше.

Те, що наші люди активно настроєні на відкриття власного бізнесу означає, що українці вже сьогодні налаштовані на роботу у мирний, після нашої Перемоги, час, адже Україну треба буде відбудовувати й розвивати. Працюючи сам і створюючи робочі місця для тих, хто, можливо, не такий відважний, щоб самостійно кинутися у бурхливе море бізнесу, наші майбутні підприємці підтверджують аксіому, що все буде добре!

 

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6787360
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2421
2748
16324
6746389
95238
105507
6787360

Ваш IP: 3.15.220.29
На сервері час : 2024-07-27 13:21:36
return_links(3); ?>