Авторські торти від Оксани Мартинюк можливість реалізувати мрії

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

 Нерідко трапляється так, що до своєї мети людина йде роками: то не складаються обставини, то слухає не свого серця, а те, що радять люди, а часом просто не вистачає відваги повірити у свої сили.

 Днями слухачі Рівненського центру ПТО ДСЗ завершили курс з отримання додаткових компетентностей «Розпочни свій бізнес: практичні аспекти діяльності». Серед тих, хто вирішив поринути у бурхливе море бізнесу була Оксана Мартинюк, за освітою – вчитель біології. Колись вона вдвох з чоловіком мріяли відкрити власну кав’ярню-кондитерську, де буде продаватися ексклюзивна випічка – смачна і корисна для здоров’я, така, що не містила б у собі пальмової олії, емульгаторів і консервантів. Щоб здобути сучасні знання жінка приватно вчилася на інтернет-курсах, постійно експериментувала і просто вбирала в себе з Інтернету усі новинки у кондитерській сфері.

   Її чоловік Валерій в усьому завжди підтримував свою дружину, але жахливе ДТП одного дня обірвало його життя і Оксана цю мрію відсунула на «колись», бо почала вчитися жити і виживати в нових реаліях із трьома дітьми. Наступні п’ять років вона спробувала себе в інтернет-продажах еко-продукції, потім недовго працювала на швейній фабриці. За цей час зрозуміла – їй потрібна робота із гнучким графіком, бо значення має не тільки матеріальна сторона, а й час, який вона може використати на спілкування з дітьми. Адже залишати їх вдома самих на весь день не годиться.

 - І дев’ять місяців тому вирішила, що мій чоловік був би радий, якби я почала втілювати в життя нашу мрію й почала серйозно займатися кондитерською справою, – розповідає Оксана Мартинюк. – Чоловік мріяв про кавʼярню-кондитерську, а я мрію щоб це була кондитерська майстерня-цех, де можна було б вчити дітей пекти смаколики. Потім вони будуть повертатися додому і радувати батьків плодами своїх трудів. За ці місяці я розробила кілька рецептів начинок для тортів, яких ви не скуштуєте у супермаркетах чи інших кондитерських. Щоразу намагаюся зробити неповторним оформлення кожного наступного свого виробу. Гадаю, все вдається, раз у мене з’явилися постійні клієнти. Отже, в цьому напрямку треба розвиватися далі.

 Оксана Мартинюк мала можливість проводити невеличкі майстер-класи для школярів молодших класів тієї школи, де навчаються її діти та в кількох дитячих таборах, – кондитер вчила їх «розмальовувати» імбирне печиво.

   Одна з ключових проблем для розвитку власного бізнесу – фінансова. Бо комерційні кредити дорогі і у більшості позичальників немає необхідного майна для застави. Тож для Оксани Мартинюк у великій пригоді став урядовий проєкт «єРобота», що передбачає надання  українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та для навчання. За кошти мікрогранту для створення власного бізнесу («Власна справа») слухачка планує орендувати приміщення під кондитерську майстерню-цех, купити сучасну конвекційну піч, вітрини, більш потужний планетарний міксер та найняти двох працівників. Вона поставить у торговому залі кілька столиків для відвідувачів, які, можливо, захочуть попити кави та пригостити свіжими тістечками своїх дітей.

 - Звісно, щоб подати документи на грант, довелося потрудитися, – говорить жінка. – І першим кроком стали курси у Рівненському центрі ПТО ДСЗ, де нас навчили правильно складати  бізнес-плани. Тонкощами цієї справи з нами ділилася сертифікований викладач Наталія Анатоліївна Сирочук. Довелося над цією роботою посидіти кілька ночей, але шкурка вичинки варта. Адже перевага грантів у тому, що, на відміну від кредитів з відсотками, ці кошти, при дотриманні оголошених умов, не доведеться повертати. Я вірю, що мрія мого чоловіка набере реальних обрисів і моя справа буде розвиватися нормально, а з часом, можливо, стане нашим з дітьми спільним родинним бізнесом.

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

7064141
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
443
2960
3403
7039792
66052
76519
7064141

Ваш IP: 3.16.75.151
На сервері час : 2024-10-22 06:41:01
return_links(3); ?>