Тракторист-машиніст – ключова фігура у сільському господарстві

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Хто виорює землю під майбутні посіви, засіває ниви, виконує безліч агротехнічних операцій, збирає урожай і перевозить добрива та різноманітні вантажі? Це – тракторист-машиніст, в усі пори року найважливіший фахівець на селі. Від результативності його праці залежить продовольча безпека країни, розвиток сільського господарства в державі в цілому і добробут села – зокрема. Тому трактористів-машиністів вважають ключовими фігурами у сільському господарстві. Але їх не вистачає і служба зайнятості йде назустріч фермерам та сільськогосподарським підприємствам, у стислі терміни готуючи такі необхідні робітничі кадри.

Нині Олександрійське навчальне відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ випустило чергову групу слухачів за цією важливою професією. 12  чоловіків цього дня складали державну кваліфікаційну атестацію і отримали свідоцтва державного зразка. Для роботи на тракторі потужністю до 100 кінських сил потрібні водійські права, тож за кілька днів наші слухачі складатимуть іспити на отримання посвідчень на право керування тракторами у відділі Технічного нагляду.


Безробітний Олександр Сухарков успішно пройшов виробничу практика у ФОП Ярошевич О.О. і залишається у нього працювати трактористом. Інші здобувачі освіти готові працювати на себе.

– Цього разу серед наших слухачів були здебільшого люди поважного віку, які «з нуля» вирішили опанувати навики роботи на тракторі з «прицілом» на майбутнє, – розповідає куратор групи Сергій Якобчук. – Наприклад, людина хоче купити міні-трактора, щоб самому обробляти свій пай і ще заробляти по людях. І ми вчимо слухача ефективно керувати трактором, правильно маневрувати, перевозити вантажі, вивчаємо правила дорожнього руху, даємо базові навички з технічного обслуговування та ремонту трактора, такі як перевірка рівня масла, палива, контроль тисків у шинах та інші рутинні операції. Дехто із них у мріє про те, що навчившись працювати на тракторі до 100 кінських сил, у майбутньому зможе підвищити свою професійну кваліфікацію і працювати на комбайні, екскаваторі чи навантажувачі. І Олександрійське навчальне відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ піде у цьому їм назустріч.


Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362-68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +38096-539-53-59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6788024
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3085
2748
16988
6746389
95902
105507
6788024

Ваш IP: 3.144.102.237
На сервері час : 2024-07-27 19:01:08
return_links(3); ?>