Дотик добра і світла в житті людей з особливими потребами

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

У календарі 3 грудня записане як Міжнародний день людей з інвалідністю. Ця дата підкреслює важливість рівних прав та можливостей для всіх членів суспільства, вона спрямована на підвищення уваги до проблем, із якими стикаються люди з інвалідністю, а також на стимулювання заходів щодо поліпшення їхнього становища у суспільстві.

Для викладачів та майстрів виробничого навчання Рівненського центру ПТО ДСЗ давно стало нормою враховувати потреби людей із обмеженими можливостями при здобутті нової професії чи перекваліфікації. Адже саме освітні заклади допомагають розвінчувати міфи та руйнувати стереотипи суспільства щодо осіб з інвалідністю.
***

stroitelnaya smeta В рамках Міжнародного дня людей з інвалідністю слухачі Рівненського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Манікюрник» 2 розряду (ІІ клас) разом з майстром виробничого навчання Лілією Мельник побували у гостях у Здолбунівському геріатричному пансіонаті і влаштували жінкам справжній день краси. Майбутні майстри б’юті-індустрії робили манікюр, масажували кисті рук і фарбували брівки прекрасній половині мешканців. Про приділену увагу до своїх підопічних із вдячністю відгукнулися працівники пансіонату на ФБ-сторінці комунального закладу: «Вдячні за обслуговування. Дуже високий рівень якості наданих послуг. Приділили увагу всім!».
***.

stroitelnaya smeta Того ж дня заступник директора Рівненського центру ПТО ДСЗ з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко та психолог Рівненського навчального відділення Оксана Кондратюк-Якимець відвідали колишніх випускників Рівненського навчального відділення – людей із особливими потребами, які нині працюють у харчоблоці центральної міської лікарні

У 2021 році в рамках пілотного проєкту «Іди і роби» група молодих людей з порушеннями опорно-рухового апарату протягом шести місяців навчалася у Рівненському навчальному відділенні за професією «Кондитер» 3 розряду.

stroitelnaya smeta Куратором групи була майстер виробничого навчання Світлана Рибачок. Працівники психолого-виховної групи Оксана Кондратюк-Якимець та Ірина Гарнага проводили з ними спеціальні тренінги, спрямовані на соціалізацію людей із особливими потребами у суспільне життя.

 Як доводить життя, ставка, яку зробили державні установи та комунальне підприємство на цей проєкт, себе виправдала. Адже четверо молодих людей з інвалідністю не лише отримали можливість працювати за обраним фахом у харчоблоці центральної міської лікарні, – вони гармонійно інтегрувалися у суспільне життя.

stroitelnaya smeta Велику роль в успішній адаптації цих молодих людей відіграло те, що працівники Рівненського центру ПТО ДСЗ постійно цікавляться їх долею. Бо рівень цивілізованості будь-якої країни визначається насамперед через призму рівня допомоги і піклування суспільства про людей з інвалідністю.
***

 Вже традиційно Рівненський центр ПТО ДСЗ допоміг Святому Миколаю підвезти подарунки для вихованців Навчально-реабілітаційного центру в селі Ясининичі Рівненського району, кошти на які зібрали працівники нашого освітнього закладу.

stroitelnaya smeta Кожен день у житті дитини з особливими потребами має відкриватися новою сторінкою у світі любові та турботи. День Святого Миколая у Ясениницькому Навчально-реабілітаційному центрі завжди наповнене відчуттям святкової атмосфери. Коридори прикрашені веселими гірляндами та прикрасами, а кімнати наповнені запахом різдвяного печива. І казка знову стала реальністю, коли сам Миколай з'явився перед захопленими дитячими очима у червоній свиті з величезною торбою солодощів і подарунків, супроводжуючи свій прихід веселими жартами.
***

 Міжнародний день людей з інвалідністю існує для виховання справедливого суспільства. Ми усі маємо об'єднатися у підтримці прав людей з інвалідністю, надаючи їм можливість розвиватися та приносити свій внесок у всі сфери життя. Вони приходять у життя, щоб ми усі зрозуміли, наскільки ми є людьми.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545711
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2108
2007
12790
6508066
52951
94288
6545711

Ваш IP: 18.218.217.105
На сервері час : 2024-05-18 09:46:09
return_links(3); ?>