Перетворили хобі у перспективну професію

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta

Дуальна форма навчання слухачів служби зайнятості давно визнана роботодавцями як прогресивна, адже вона побудована за принципом 70/30, коли 70 відсотків часу, відведеного на навчання – це набуття практичних навичок за місцем майбутньої роботи і 30 – опанування теорії. Така форма навчання для безробітного – це стовідсоткова гарантія майбутнього працевлаштування, а для роботодавця – можливість отримати робітника, вже навченого працювати на конкретному місці роботи. Успішним прикладом такої співпраці є навчання Рівненським центром ПТО ДСЗ рибоводів для ПрАТ «Хмельницькрибгосп».

stroitelnaya smeta

.Слухачі Млинівського навчального відділення за професією «Рибовод (кваліфікований робітник)» протягом 6,2 місяця освоювали знання за дуальною формою навчання: вивчали анатомію та фізіологію риб, основи гідрології та гідротехніки, процеси механізації рибництва. Теоретичну частину слухачі відпрацьовували з використанням дистанційної технології у Млинівському навчальному відділенні, а навики практичної роботи – на ПАТ «Хмельницькрибгосп». Це підприємство – продуктова компанія повного циклу виробництва. Тут вирощують коропа, товстолоба, щуку, білого амура, буфало, судака, карася від личинки до дорослої риби. Підприємство має власний інкубатор для розведення риби, унікальну технологію селекційно-племінної роботи, і вирощує не тільки товарну рибу, а й рибопосадковий матеріал. Тож наші слухачі завжди проходять змістовну виробничу практику за місцем майбутньої роботи. Ось у чому суттєва перевага дуальної форми навчання.

stroitelnaya smeta

Під час виробничої практики слухачі вчилися виконувати найпростіші роботи, пов'язані з вирощуванням риби на різних стадіях розвитку, заготовляли, очищали лозу для тинів і кілків, облаштовували кормові точки для риби, брали участь у вилові та пересадці риби. Завідуючий Млинівського навчального відділення Анатолій Смалько розповів, що майбутні робітники-рибоводи вивчали середовище ставків, види кормів, засоби захисту та лікування риб, а також дізналися, як на практиці забезпечити необхідний приріст та якість продукції, запобігти хворобам риб. Вони вчилися доглядати за личинками, підтримувати в належному стані гідротехніку, контролювати рибний склад плідників, зариблювати нерестовий ставок, використовувати професійне обладнання.

Так звичайні аматори риболовлі стали висококваліфікованими робітниками у промисловому рибоводстві.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545814
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2211
2007
12893
6508066
53054
94288
6545814

Ваш IP: 3.135.222.253
На сервері час : 2024-05-18 10:13:07
return_links(3); ?>