Майбутні творці моделей одягу та смаку готові до роботи!

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Протягом трьох місяців вісім слухачів Рівненського центру ПТО ДСЗ опановували професію «Кравець» 2 розряду.  Нині вони склали іспити і отримали свідоцтва державного зразка, що підтверджують їх високу професійну кваліфікацію.

– Наші слухачі освоїли технологію виготовлення виробів за індивідуальними замовленнями або у бригаді з розподілом праці, навчилися виконувати усі види ручних робіт у тім числі волого-теплові з виконанням декатування та відпарювання, виявляти та усувати неполадки у швейній машині, – розповідає викладач Рівненського центру ПТО ДСЗ Поліна Долганська. – Ми націлювали наших слухачок на те, що вони мають навчитися старанно і акуратно виконувати усі операції. Це одна з найголовнішіх вимог у цій професії. Успіх і визнання клієнтів чи роботодавців без цього неможливі. Професія кравця також вимагає і творчого мислення. Адже створення нового виробу – це вміння додавати індивідуальний штрих та інноваційні елементи.

stroitelnaya smeta Після успішного складання іспитів слухачі ділилися враженнями з викладачем та майстром виробничого навчання про підприємства, де вони проходили виробничу практику. Одні набиралися практичного досвіду на швейному підприємстві «Garne», інші – на «HARVEST».  Наприклад, після засвоєння теоретичної частини Ольга Хомічова та Марина Яковець проходили виробничу практику на приватному підприємстві «HARVEST» (м.Рівне), що спеціалізується на виготовленні галантерейних виробів. Вони вчилися шити рюкзаки та сумки з екошкіри та поліестеру.

stroitelnaya smeta – Якщо чесно, то шити рюкзаки непросто, тим більше, що раніше я ніколи не працювала за швейною машинкою. Умінь і досвіду шити і кроїти набиралася, як то кажуть «з нуля» від нашого викладача Поліни Миколаївни та майстра виробничого навчання Майї Володимирівни, – розповідає 40-річна Ольга Хомічова. – Але мені завжди хотілося мати професію, яка могла б прогодувати мене і мою сім’ю у всі часи. Тож, коли залишилася без роботи, подумала, що люди завжди хочуть гарно вдягатися і зробила вибір на користь професії «Кравець».

До розмови приєдналася ще одна слухачка, 20-річна Марина Яковець, котра також проходила виробничу практику на приватному підприємстві «HARVEST»:

stroitelnaya smeta – Так, робота з пошиття галантереї є складною, особливо, коли працюєш з еко-шкірою, яка не «любить» помилок, – говорить дівчина. – Але ми мали дуже хороших майстрів на виробництві, які нам підказували, як можна полегшити собі роботу і не допустити браку, сподобалася приязна атмосфера у колективі. Тож коли нам з Олею запропонували залишитися тут на роботу, ми погодилися. Сподіваюся, що шкодувати не будемо.

Із розвитком технологій та змінами в уявленнях про моду, професія кравця виходить на новий рівень, – говорить майстер виробничого навчання Майя Грицюк. – Від онлайн-кравчинь, що пропонують індивідуальний пошив за допомогою Інтернету, до використання сучасних технік обробки тканин – кравецтво постійно адаптується до вимог ринку. Тож без роботи наші слухачі точно не залишаться.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545814
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2211
2007
12893
6508066
53054
94288
6545814

Ваш IP: 3.135.222.253
На сервері час : 2024-05-18 10:13:08
return_links(3); ?>