Які зміни відбулися у Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці?

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta 6 грудня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2023 року № 1264, якою внесено зміни до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207. Цією постановою не змінено категорії громадян, які мають право на отримання ваучера. Нагадаємо, що це особи віком 45+, особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО, учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи, особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи.

Порядок визначає механізм видачі регіональними центрами зайнятості, їх філіями та міськими, районними, міськрайонними центрами зайнятості (до їх припинення) (далі – центри зайнятості) ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці (далі – ваучери) деяким категоріям громадян, які є застрахованими особами. Термін «застрахована особа» роз’яснено в Законі України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Нею є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 Пройти навчання за ваучером можна лише один раз!.

На підставі ваучера можна пройти перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (крім ступеня доктора філософії, кандидата наук та доктора наук), спеціалізацію або підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Навчанням за ваучером також можуть скористатися особи, яким присвоєно/підтверджено повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнано професійну кваліфікацію, здобуту в іншій країні, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Також визначено, що заява для видачі ваучера (з документами та/або необхідними відомостями) може бути подана в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (за наявності технічної можливості).

Інша корисна інформація щодо ваучерів – на вебсторінці Державного центру зайнятості, посилання тут https://surl.li/feqeq

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном  +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6545996
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2393
2007
13075
6508066
53236
94288
6545996

Ваш IP: 3.144.222.175
На сервері час : 2024-05-18 10:55:56
return_links(3); ?>