Кухарі підвищували кваліфікацію за ваучером

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Вчитись ніколи не пізно, стверджують у Рівненському центрі ПТО ДСЗ і запевняють, що наразі для цього створені всі умови. Зокрема, громадянам у віці 45+ служба зайнятості пропонує отримати ваучер на навчання і здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Нещодавно цією можливість скористалися п’ять слухачок із Львівщини, яким було видано ваучери для проходження перепідготовки за професією «Кухар».

– Передбачено, що кухарі мають підвищувати кваліфікацію хоча б раз на 5 років, говорить майстер виробничого навчання Рівненського навчального центру і супроводжуюча групи Світлана Клімчук. – Підвищення кваліфікації може проводитися за рахунок коштів самого кухаря або його роботодавця. Адже питання щодо порядку та норм харчування дітей є одним із пріоритетних та завжди перебуває на контролі. Наші слухачі вивчали примірне чотиритижневе сезонне меню та щоденне меню-розклад, які враховують особливі дієтичні потреби дітей, вчилися формувати меню у відповідності із сезоном із наявних харчових продуктів, а також поновили в пам’яті вимоги санітарного законодавства та норми харчування.

stroitelnaya smeta Марія Лободинець працює кухарем у Новояворівському дитячому дошкільному закладі, розрахованому на 200 дітей, має 4 розряд. Каже, що навчатися за ваучером вирішила, щоб отримати вищий розряд і, відповідно, мати у майбутньому вищу заробітну плату.

stroitelnaya smeta – Я закінчила ПТУ 40 років тому і з того часу до сьогоднішніх днів у моїй професії відбулося багато змін, – говорить слухачка. – Тож було корисно навчитися готувати страви для дітей дошкільного віку за сучасною рецептурою.

Буде доречно нагадати, що право на отримання ваучера надається громадянам віком 45+, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні. Цього року можливістю навчатися за ваучерами для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці у Рівненському центрі ПТО ДСЗ скористалося 294 особи – з них  із Рівненської області 184 громадян та 110 із інших регіонів.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6544999
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1396
2007
12078
6508066
52239
94288
6544999

Ваш IP: 3.143.223.33
На сервері час : 2024-05-18 06:52:35
return_links(3); ?>