Рівненський центр ПТО ДСЗ відвідала заступник Міністра економіки України

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta У середу Рівненщину із робочим візитом відвідала заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна та заступник директора Державного центру зайнятості Денис Олійник. Разом з партнерами Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» вони відвідали низку навчальних відділень Рівненського центру ПТО ДСЗ.

Рівненський центр ПТО ДСЗ – один з восьми центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості в Україні, котрий протягом 31 року працює над забезпеченням доступу безробітного населення до швидкого отримання нових навичок і професій – середня тривалість опанування нового фаху – три місяці. Адже нині ринок праці розвивається надзвичайно динамічно і потребує кваліфікованих робітничих кадрів.

stroitelnaya smeta

Центри професійно технічної освіти Державної служби зайнятості України пропонують безробітним 365 навчальних програм. Тільки у Рівненському центрі ПТО ДСЗ можна оволодіти 58 ліцензованими професіями та понад 140 різноманітними короткостроковими курсами підвищення кваліфікації для отримання нових/додаткових компетентностей – від манікюрника, візажиста, кравця до фахівця зі створення тривимірної графіки, практичного веб-дизайну, розробника ігрових додатків та оператора БПЛА. Високий рівень викладання навчальних предметів сертифікованими викладачами дає свої результати – понад 86% слухачів одразу по завершенню навчання знаходять роботу.

stroitelnaya smeta Вимоги часу міняють і слухацьку аудиторію. Якщо до повномасштабного вторгнення росії в Україну професії електрогазозварника, водія вантажівки чи тракториста були у пріоритеті у чоловіків, то зараз їх освоюють жінки. Нині ми є свідками руйнування стереотипів про поділ на «жіночі» і «чоловічі» професії, з яким нарешті треба прощатися. І яскравим прикладом цього є присутність в стінах Олександрійського навчального відділення двох слухачок, які вирішили опанувати професією «Електрозварник ручного зварювання» – це ВПО з Луганщини Наталія Шульц та жителька Рівненщини Наталія Лакіза

stroitelnaya smeta– Я навчаюся на електрозварювальницю, бо це творча професія. А взагалі-то, маючи такі цінні навички, планую розвивати власну справу, – сказала Наталія Лакіза, коли її запитали, що спонукало її опановувати цю професію.

Результатом візиту стала попередня домовленість між учасниками зустрічі про оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази ЦПТО ДСЗ у тому числі за участі міжнародних партнерів з метою покращення якості надання освітніх послуг, що у свою чергу дозволить налагодити ще тіснішу взаємодію з роботодавцями регіону. stroitelnaya smeta Прикладом оперативної взаємодії, що виникла в процесі робочого візиту, стало отримання Рівненським ЦПТО ДСЗ замовлення на навчання кваліфікованих швачок за дуальною формою для закриття потреб ТОВ «Морган Феніче».

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6512471
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
2585
1819
4404
6487465
19711
94288
6512471

Ваш IP: 18.116.118.198
На сервері час : 2024-05-07 16:09:16
return_links(3); ?>