Універсальні спеціалісти – «Верстатники широкого профілю»

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Нині технології стрімко розвиваються і опанування фаху «Верстатник широкого профілю» є важливою складовою професійного успіху кваліфікованого робітника. Вміння працювати на різних верстатах з різними матеріалами сприяє підвищенню конкурентоздатності такого спеціаліста на ринку праці.

Наприкінці грудня 15 слухачів Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Верстатник широкого профілю» 2 розряду склали державну кваліфікаційну атестацію. Голова комісії Віталій Іванюк (заступник директора ПрАТ «Агроресурс»)  та куратор групи Віктор Академицький відзначили високий рівень знань та навичок слухачів. Відтепер вони можуть працювати на токарних, фрезерувальних, шліфувальних та свердлильних станках, обробляти деталі з металу, дерева, пластику.

stroitelnaya smeta

Навчання проходило за прогресивною дуальною формою – теоретичну частину слухачі опановували за дистанційною технологією, а виробниче навчання і виробничу практику проходили на базі підприємства роботодавця –  у ТОВ «КАТТО ГРУП» (смт. Гоща).

Треба відзначити, що ТОВ «КАТТО ГРУП» на Рівненщині – це молоде підприємство європейського рівня, а його директор Тарас Нестерчук є надійним роботодавцем, який належно дбає і про високий фаховий рівень своїх працівників і про їх матеріальне заохочення. Як театр розпочинається з гардеробу, так і це підприємство презентує себе новим паркінгом, доглянутою територією, світлими цехам, автоматизованим складом металу. В цехах працюють новітні верстати з числовим програмним керуванням, що автоматично вимагають висококваліфікованих працівників.

– Нові форми здобуття робітничих професій, зокрема, навчання за дуальною формою – це перспективно, – говорить куратор групи Віктор Академицький. – Олександрійське навчальне відділення напрацювало вагомий досвід роботи у цьому напрямку. Роботодавці, зацікавлені у кваліфікованих кадрах, надають виробничі майданчики нашим слухачам, а натомість отримують підготовлених робітників. Слухачі на момент отримання свідоцтв державного зразка про професійну освіту вже адаптовані до особливостей роботи на конкретному підприємстві, а, отже, у майбутньому максимально ефективно виконуватимуть покладені на них обов’язки.

stroitelnaya smetaНаприклад, слухач Микола Кривчук, навчаючись у професійно-технічному училищі, опанував професію слюсара-ремонтника. Працюючи за цим фахом, зрозумів, що для того, щоб добре заробляти і розвиватися як фахівцю, потрібно мати більші знання.

– Підприємство, де я працюю, виготовляє та обслуговує обладнання для харчової промисловості. Останнім часом асортимент нашої продукції дещо змінився, а тому виникла потреба оперативного виготовлення невеликих партій деталей різної складності для ремонту верстатів і механізмів, і, відповідно, збільшилась кількість роботи для верстатників, – говорить Микола Кривчук. – Тож коли випала нагода опанувати професію «Верстатник широкого профілю», довго не роздумував, бо давно хотів працювати токарем.

Залишається тільки порадіти цілеспрямованості наших слухачів, які вміють реалізовувати свої мрії. Адже верстатники широкого профілю можуть працювати в різних галузях виробництва, що робить їх універсальними спеціалістами і розширює можливості для розвитку професійної кар'єри та розраховувати на вищий рівень оплати праці.

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6512915
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
3029
1819
4848
6487465
20155
94288
6512915

Ваш IP: 18.224.63.87
На сервері час : 2024-05-07 17:56:03
return_links(3); ?>