Успішна соціалізація демобілізованих учасників бойових дій – у пріоритеті в держави

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smetaВійна кардинально змінює світогляд та життєві принципи її учасників. Тож, повертаючись до цивільного життя, чимало українських ветеранів часто не хочуть чи навіть не можуть продовжувати професійну кар’єру, яку вони будували до моменту, коли довелось взяти зброю і стати на захист своєї Батьківщини.

Рівненський центр ПТО ДСЗ пропонує чи не найбільший спектр послуг з адаптації військовослужбовців до умов та вимог сучасного ринку праці. Незалежно від того, є УБД клієнтами служби зайнятості чи ні, вони мають право на безоплатне опанування новою професією, безоплатно пройти перепідготовку чи підвищити професійну кваліфікацію. Також держава передбачає можливість надання ветеранам грантів на відкриття власної справи. Наступним кроком у професійній адаптації цієї категорії населення є отримання ваучерів для навчання за затвердженим переліком професій і спеціальностей. А так як здебільшого навчання здійснюється під замовлення роботодавця, тож майже всі слухачі після проходження навчання влаштовуються на роботу. Кандидатам, які з різних причин не готові працювати на постійній основі, служба зайнятості може  запропонувати тимчасові види зайнятості – громадські, тимчасові та суспільно-корисні роботи.

stroitelnaya smetaНаведемо один з прикладів успішної соціалізації демобілізованих військових. В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ нині 14 слухачів опановують професію «Водій автотранспортних засобів», категорія «В». Серед них – четверо демобілізованих за станом здоров’я учасників бойових дій.

Валерій Татуревич із Житомирської області, за освітою – лісівник. Як він сам розповідає, за фахом працював недовго, в основному в одній із охоронних фірм, а останнім часом – на заробітках за кордоном. Війна застала його у Чехії. В перші дні війни повернувся додому і добровольцем пішов на війну, обороняв рубежі нашої Батьківщини на Донбасі. Після поранення тривалий час лікувався у госпіталях. Нині, за направленням служби зайнятості, здобуває нову професію – «Водій автотранспортних засобів», категорія «В». Переконаний, що набуті знання і навички у подальшому обов’язково пригодяться. Викладач Олена Резун хвалить Валерія за вдумливість і ретельність, із якою він ставиться до навчання, а майстер виробничого навчання з практичного водіння Тарас Солончук відзначає акуратність слухача як водія та його вміння відчувати транспортний засіб. Зі свого боку Валерій Татуревич відзначає хороші умови навчання, що набуті знання і навички у подальшому цивільному житті йому обов’язково знадобляться.

 Для Віктора Кошкіна війна розпочалася у 2015 році, коли він поповнив ряди добровольців АТО, був розвідником. Після поранення тривалий час лікувався,  а згодом отримав статус особи з інвалідністю внаслідок війни. Зараз він – заступник голови Координаційної ради учасників бойових дій і сімей загиблих Рівненщини на громадських засадах і активно займається роботою, спрямованою на захист ветеранів. Нині він опановує професію водія.

- Нам, учасникам бойових дій, приємно, що держава сприяє нам у здобутті нових професійних навиків, – говорить Віктор Кошкін. – Це означає, що суспільство розраховує на наш потенціал.  Інформацію про можливості, які нині відкриваються перед ветеранами, необхідно активно поширювати не лише через службу зайнятості, а й через ветеранську спільноту. Користуючись нагодою, звертаюся до бойових побратимів: якщо ви звільнились з військової служби і шукаєте цивільну роботу, вдавайтесь до послуг Рівненського центру ПТО ДСЗ, адже  тут надзвичайно широка палітра ліцензованих професій!

 Держава і суспільство роблять усе, щоб учасники бойових дій повноцінно адаптувалися до нинішніх умов життя і роботи в тилу. І Рівненський центр ПТО ДСЗ прикладає усіх зусиль, щоб ця адаптація проходила якомога успішніше, пропонуючи нашим демобілізованим захисникам опанувати професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці – кухарі, ковалі, водії автотранспортних засобів усіх категорій, верстатники широкого профілю, слюсарі-ремонтники, електрозварники, трактористи, а також широкий спектр професій ІТ-технологій тощо.

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області,

aбо за телефоном +38096 539 53 59.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6503054
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
1206
3149
15588
6466835
10294
94288
6503054

Ваш IP: 3.144.86.138
На сервері час : 2024-05-04 16:32:20
return_links(3); ?>