Ангелів-охоронців вчать на базі Рівненського центру ПТО ДСЗ

Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

stroitelnaya smeta Початок року для Рівненського центру ПТО ДСЗ став особливим. Спільно з Центром готовності цивільних м. Рівне Благодійного фонду Сергія Притули заклад освіти презентував для населення новий освітній напрям з підвищення кваліфікації для отримання нових/додаткових компетентностей «Надання домедичної допомоги  постраждалим в умовах воєнного часу». І перші семеро слухачів 15 січня отримали посвідчення і сертифікати про право надавати домедичну допомогу.

stroitelnaya smeta– Це – пілотний проект, – сказала заступник директора з методичної роботи Оксана Зигалова. – В програмі інтенсивного 40-годинного курсу слухачі опанували базові знання з правил надання домедичної допомоги при невідкладних станах, кровотечах, втраті свідомості, при болях у животі, травмах, опіках, навчилися забезпечувати прохідність дихальних шляхів, проводити серцево-легеневу реанімацію, освоїли основи побутової токсикології та психологічні особливості комунікації з особами, які постраждали від війни. Навчання включає практичне відпрацювання теоретичних знань на манекенах (навички надання серцево-легеневої реанімації та тампонування ран), учбовому дефібриляторі та турнікетах для зупинки кровотечі. Ці компетентності є ключовими і такими ж важливими, як і професійні, незалежно від сфери діяльності особи.

stroitelnaya smetaБільше 85% часу, виділеного на навчання, йде на відпрацювання практичних навичок. Такий інтенсив дозволяє слухачам у стислий термін у повній мірі оволодіти тими ключовими компетентностями, які можуть допомогти врятувати чиєсь життя. Для зареєстрованих безробітних цей п’ятиденний курс є безоплатним. Також на курси можуть записатися інші категорії громадян і вчитися за власні кошти (вартість курсу 1200 грн), або кошти роботодавців.

– Ми побачили, що на курси записалися люди, котрі розуміють важливість цих знань, які не бояться викликів, якими так багате наше сьогодення. І я радий, що небайдужих людей щоразу більшає, що робляться активні кроки у напрямку, щоб життя у нашому місті ставало безпечнішим. – звернувся до присутніх координатор Центру готовності цивільних в Рівному Юрій Чибуровський. – Ніж годинами сидіти перед телевізором, розумніше здобути корисні знання, адже немає меж досконалості. Кожен з вас у майбутньому може для когось стати Ангелом-охоронцем.

stroitelnaya smetaКерівниця Центру готовності цивільних м. Рівне Благодійного фонду Сергія Притули Галина Чибуровська розповіла, що в Україні програма навчання населення домедичної допомоги почала працювати з початком повномасштабного вторгнення, а безпосередньо у Рівному – рік.

– Користь від цього курсу неоціненна, адже наше суспільство  у своїй широкій масі не вміє надавати першу допомогу, – сказала вона. – За результатами досліджень Європейської ради реанімації, у світі кожних 40 секунд зупиняється чиєсь серце і лише 10% населення вміє робити серцево-легеневу реанімацію. Адже вчасне надання необхідної допомоги рятує життя потерпілому. Тому знання з домедичної допомоги наші співгромадяни мають засвоювати зі школи. Наприклад, у деяких європейських країнах у садочках дітей на іграшках вчать надавати найпростішу домедичну допомогу: перевертати людину у стабільне положення.

stroitelnaya smetaСлухачі також поділилися враженнями від прослуханого курсу.

 – Вважаю, що кожен має бути готовим надати першу допомогу постраждалому. Ці знання в однаковій мірі необхідні  і у воєнний, і в мирний час. Бо життя і обставини у будь-який момент можуть «підкинути» екстремальну ситуацію, то треба не стояти осторонь у якості спостерігача чи співчуваючого, а почати рятувати людину у перші ж хвилини до приїзду швидкої, – сказала безробітна Ірина Шлягор.

– Насамперед хочу подякувати сертифікованим інструкторам Миколі Горбалюку та Олександру Малишеву, які нас навчали, – до розмови приєдналася безробітна Олена Дем’янюк. – Дякуючи їм, ми відпрацювали практичні навички до автоматизму, який у екстремальній ситуації спрацьовує у першу чергу.

stroitelnaya smeta– Як колишній вчитель, хочу відзначити, що теоретична і практична частини нашими інструкторами викладалися на професійному і водночас доступному рівні, – сказала слухачка Тетяна Яцук. – У моєму житті настав такий момент, коли я захотіла змінити напрям роботи і опанувала спеціальність «Фізична реабілітація». Тож засвоєні знання стануть мені у пригоді під час роботи. Вважаю, що навиками домедичної допомоги повинні володіти якомога більше осіб з цивільного населення, бо від цього залежить безпека суспільства, а пропагувати це мають медіа державного масштабу.

 Наступна група слухачів підвищення кваліфікації для отримання нових/додаткових компетентностей з курсу «Надання домедичної допомоги  постраждалим в умовах воєнного часу» розпочинає заняття 18 січня. Запрошуємо на навчання!

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: +38 063-325-64-47, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua, а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,

aбо за телефоном +380442449504.

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6496008
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
914
2334
8542
6466835
3248
94288
6496008

Ваш IP: 3.144.42.196
На сервері час : 2024-05-02 08:11:04
return_links(3); ?>