Опануй професію, не залишаючи робочого місця, навчайся за дуальною формою!

 Наближаємо Перемогу! Працюємо заради Миру!

Одинадцять слухачок Рівненського центру ПТО ДСЗ за професією «Кухар» 3 розряду 15 січня здали державну кваліфікаційну атестацію і отримали документ про освіту державного зразка.

Березнівчанці Софії Мельничук завжди подобалося готувати, хоч спеціально цього ніде не вчилася. Як жартує сама слухачка, це вміння жінкам у її родині передається генетично. Тому, коли обирала професію на все життя, стала працювати кухарем. І хоч за плитою у закладах харчування вона пропрацювала 15 років, але документа про спеціальну освіту донедавна не мала.

– Останні сім років працюю в Березному у кафе «Фарт», – розповідає Софія Іванівна. – Протягом цього часу склалися хороші виробничі стосунки із роботодавцем Галиною Бойчук, тож втрачати це робоче місце не хочеться. А щоб у різного роду перевіряючих не виникало питань, треба було мати підтвердження моєї кваліфікації. У Березнівському управлінні Рівненської філії обласного центру зайнятості до моєї проблеми поставилися із розумінням і скерували до Рівненського навчального відділення. Навчання проходило за дуальною формою, а тому мені вдалося поєднати опанування нових знань, не відриваючись від роботи. Виробничу практику, звичайно, проходила на своєму робочому місці. Нині я – кухар 3 розряду із підтверджуючими документами. Так що, можна  сказати, час витрачено не марно. Задоволена, що є можливість здобути професію у такий стислий час.

– Цього разу у групі навчалися особи із практичним досвідом роботи кухаря, – говорить куратор групи Світлана Рибачок. – Проблема у них одна – відсутність документів про освіту. Тож ми постаралися їм допомогти. Протягом трьох місяців вони, відповідно до майбутнього розряду, вчилися готувати страви і вироби, які вимагають найпростішої кулінарної обробки. А ще ми ділилися з ними своїми кулінарними лайфхаками  та рецептами нових цікавих страв з м’яса, риби, овочів. 

 Слухачки відповідально поставилися до навчання та виробничої практики, яку проходили за місцем роботи тому, що підвищення професійної кваліфікації ще ніхто не відміняв. Наприклад, Оксана Ремська з Вінничини багато років працює кухарем у яслах-садку «Мальва» (смт Тиврів), Ірина Сивко – у КП «Шкільне» в Чернігові, Наталія Євтушенко – у Чернігівському ДНЗ №73, Ніна Чинталова – у Чернігівському ДНЗ «Калинонька», Марія Чабелець – у кафе смт Березного, четверо слухачок із Рівного  – у ФОП Семенюк О.В.

 Тож якщо ви працюєте кухарем, або тільки мрієте опанувати цю професію – звертайтеся у Рівненський центр ПТО ДСЗ. Тут ви у стислі терміни (не потрібно на навчання витрачати роки життя), здобудете омріяну професію. Ми чекаємо на вас!

 Наступна група слухачів за професією «Кухарі» 3 розряду (перепідготовка) стартує вже 1 лютого! Термін навчання – 3,8 місяця.

 Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті   https://www.cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: тел. +38 063-325-64-47,
 ел.пошта cpto@cpto.rv.ua,
а також у   Telegram  Instagram  Facebook  YouTube
З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області ,
aбо за телефоном +380442449504.

 

Головне меню


Лічильник відвідувачів

6495561
Сьогодні
Вчора
За тиждень
Попередні
За місяць
Попередній
Всі
467
2334
8095
6466835
2801
94288
6495561

Ваш IP: 18.116.40.53
На сервері час : 2024-05-02 05:48:45
return_links(3); ?>